Notícies del Col·legi
Neix l'IDIC, un espai de foment de l’emprenedoria, la innovació i el creixement infermer

El COIB posa en marxa l’IDIC, un espai des del que s’impulsarà i es promourà l’emprenedoria, la innovació infermera, l’assessoria clínica, la consultoria d’empresa i l’aprenentatge de noves competències claus que permetin a les infermeres i infermers de Barcelona interessats desenvolupar projectes professionals, empresarials i d’innovació viables.

Actualitat sanitària
El 83% de les persones majors de 65 anys que prenen psicofàrmacs tenen risc de caiguda

Un estudi elaborat per l’AIFiCC analitza la relació entre el consum de psicofàrmacs i el risc de caigudes en la població de més de 65 anys pels afectes calmants i relaxants de la medicació.
 

Professió
Marta Gallemí: “Al l’Hospital de Dia treballem per aconseguir que els usuaris es sentin compresos, atesos i acompanyats”

Marta Gallemí és infermera coordinadora de l’Hospital de dia Sant Jordi de Granollers, centre que dóna un servei d’atenció diürna a persones amb un diagnòstic de deteriorament cognitiu o demència i que encara viuen en el domicili.

Professió
Preus reduïts per a les infermeres catalanes col·legiades que participin al Congrés Internacional d’Infermeria

Les infermeres catalanes col·legiades que desitgin inscriure's al congrés de 2017 a Barcelona podran fer-ho a partir del 10 d'octubre i amb una quota reduïda gràcies al patrocini del Consejo General de Enfermería.

 

Actualitat sanitària
Catalunya, pionera en incorporar la detecció de la Immunodeficiència Combinada Greu en el cibratge neonatal

Aquesta malaltia genètica del sistema immunitari afecta anualment entre 1 i 4 nadons a Catalunya, coneguts com a “nens bombolla”. La prova entrarà en vigor el gener de 2017.

Professió
El Govern Basc es planteja una regulació pròpia de la prescripció infermera

El conseller de salut del Govern Basc, Jon Darpón, ha afirmat en un acte organitzat per Europa Press que si el govern central no soluciona la qüestió del Reial Decret de la prescripció infermera, es plantejaran la opció d'una regulació autonòmica.

Professió
S’obre el període per a inscriure’s a les proves selectives de l’IIR, que es realitzaran el 28 de gener de 2017

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha publicat la convocatòria de les proves selectives per a l’accés a les places de formació via residència de les especialitats d’Infermeria obstètrico-ginecològica, salut mental, treball, pediatria, familiar i comunitària i geriatria.