Professió
Enorme feina dels professionals de la salut atenent més d’un centenar de ferits de l’atemptat de Barcelona i Cambrils

Els serveis d’emergència, hospitals i centres sanitaris de Barcelona han viscut una de les jornades més difícils que es recorden a la ciutat. L’atemptat terrorista que va tenir lloc ahir a Barcelona deixa 14 morts i un centenar de ferits que han estat atesos a 15 centres sanitaris, sent l’Hospital del Mar qui més persones va rebre. El COIB reitera la seva condemna al terrorisme, trasllada tota la solidaritat a les persones afectades i agraeix l’enorme esforç del professionals de la salut per la bona feina realitzada.

Professió
L’Agència de Salut Pública de Barcelona amplia el termini per inscriure’s a la borsa de treball d’infermeria fins el 30 d’agost

L’entitat ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOCG) la modificació d’alguns aspectes de la convocatoria per a l'ampliació de la borsa de la categoria de Tècnic/a Mitjà/na en Infermeria, publicades al DOCG el 21 de juliol de 2017, i ha ampliat el termini per a fer-ne la sol·licitut fins al 30 d’agost.

Professió
El Govern prorroga l’acord perquè les infermeres puguin compatibilitzar un segon lloc de treball al sector públic

A través d'un acord de Govern, l'executiu renova l’acord que declara d’interès públic el desenvolupament d’un segon lloc de treball de caràcter públic assistencial per part de les infermeres i infermers de Catalunya. Considera que certs àmbits de treball que requereixen una alta qualificació tècnica i un cert grau d’expertesa o bé que estan limitats per la territorialitat que són de difícil cobertura. Es tracta d’una prorrogació de l’acord de 2014 que deixava de tenir vigència el 7 d’agost d’enguany.

Professió
Comencen els tràmits per aprovar el decret de prescripció infermera

El Govern ha anunciat que inicia el procediment per l'aprovació del decret que donarà seguretat jurídica a les infermeres i infermers que, dins de la seva actuació professional quotidiana, indiquen o usen medicaments i productes sanitaris als centres i serveis sanitaris públics i privats del país.

 

Professió
Informació sobre el contingut del decret català de l'anomenada "prescripció infermera" a l'inici de la seva tramitació

El Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermeres de Catalunya ha publicat un ampli text informatiu sobre l'enfocament del contingut del decret català anunciat divendres pel Departament de Salut i que, pel seu alt interès, reproduIm íntegrament.

Notícies del Col·legi
Consulta l’horari d’atenció al públic del COIB durant l’estiu

El COIB iniciarà l’horari d’estiu a partir del 17 de juliol. Des d’aquesta data i fins el 31 d’agost, l’horari d’atenció al públic serà de 8h a 15h. L'IDIC, d’altra banda, restarà tancat del 7 al 31 d’agost.

Notícies del Col·legi
S’obre el període per tramitar la subvenció del COIB al Congrés Internacional d’Infermeria

Les col·legiades i els col·legiats que van assistir del 27 de maig a l’1 de juny al CII2017 a Barcelona ja poden demanar la tramitació del reintegrament de 150 € del preu de l’entrada que ofereix el Col·legi en concepte de subvenció. Fins el 15 d’octubre es podrà sol·licitar la tramitació de la subvenció.