Notícies del Col·legi
El COIB activa la Finestreta Única per fer tràmits online

A partir d’ara les col·legiades i col·legiats podran donar-se d’alta, de baixa, canviar la seva situació col·legial i o sol·licitar les ajudes disponibles sense moure’s de casa. El sistema de finestreta única permet realitzar diverses gestions telemàtiques sense necessitat de desplaçar-se a la seu del COIB.

Professió
Acte central de presentació de l’estudi sobre la salut i les condicions de treball de les infermeres catalanes

El Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i la Fundació Galatea presenten el proper 27 de novembre l’estudi “Salut, estils de vida i condicions de treball de les infermeres i infermers de Catalunya”.Es tracta d’un estudi transversal que proporciona informació clau per entendre quines són les condicions de salut i treball de les infermeres catalanes en un context de crisi econòmica que afecta directament als indicadors de salut del col·lectiu.

Notícies del Col·legi
Jornada informativa sobre les competències i àmbit de treball de la infermera gestora de la imatge corporal

El COIB endega una nova línia de treball adreçada a definir i reconèixer el desenvolupament professional de les infermeres i infermers que es dediquen a l’àmbit de gestió de la imatge corporal. El 28 de novembre es durà a terme una jornada informativa al COIB en la que es presentarà la iniciativa.

Notícies del Col·legi
L’IDIC inicia un curs d’emprenedoria per a professionals de la salut

El Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (IDIC) del COIB posa en marxa el curs “Fes-te emprenedor en salut amb IDIC-Empren”, una formació pensada per donar eines i coneixements d’emprenedoria als professionals sanitaris que els permeti crear, desenvolupar i implementar idees de negoci i innovació. El curs comença el 14 de desembre i les places són limitades.

Professió
Els premis de recerca en infermeria de la Fundació Vila-Saborit celebren la seva segona edició

La Fundació Vila-Saborit, en col·laboració amb l'Hospital Universitari Sagrat Cor i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona), han lliurat els guardons de la segona edició dels Premis de recerca en Infermeria Fundació Vila-Saborit que reconeixen a joves investigadors.

Professió
La gestió és inherent a la professió infermera, organitzem i planifiquem constantment però està molt poc reconeguda

Magda Sibina és infermera amb una gran trajectòria professional en l’àmbit de la geriatria i actualment dirigeix la Residència Sant Gabriel de Centelles. L’entrevistem per parlar de la gestió, un perfil que considera inseparable de la professió infermera però que està poc reconegut i valorat, i dels nous reptes per a les infermeres geriàtriques que suposa una població cada cop més envellida i amb més dependència.