Reset 23 gener
Professió
Salut posa en marxa un programa per reduir les infeccions quirúrgiques als hospitals de Catalunya

Cada any s’infecten als hospitals catalans 10.000 persones durant la seva estada al centre, un 7% de les que hi ingressen. Es calcula que el 70% d’aquestes infeccions es podrien prevenir mitjançant programes de control i aplicant mesures de prevenció quirúrgica. Amb l'objectiu de reduir aquestes infeccions, el Departament posa en marxa el programa PREVINQ-CAT amb un seguit de mesures per als equips quirúrgics.

Professió
Salut i l’Ajuntament de Barcelona començaran a compartir dades de salut i socials

Les dues administracions integren els sistemes informàtics en una prova pilot en persones grans i pacients complexos de dos barris de la ciutat. L'intercanvi de dades sobre els usuaris atesos busca facilitar la presa de decisions en l’atenció a les persones i avançar cap a l'atenció integrada social i sanitària.

Professió
Les residències públiques de Catalunya i l’atenció primària compartiran informació de salut

La integració dels sistemes d’informació impulsada pels departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies pretén optimitzar el seguiment clínic de prop de 2.000 residents en 17 residències públiques de Catalunya i busca una millora de l'atenció de persones grans i amb discapacitat.

Professió
Salut confirma que les infermeres poden administrar les vacunes sistemàtiques sense prescripció mèdica com fins ara

Mentre s’està a l’espera de conèixer quin serà el nou text normatiu que modifiqui el polèmic Reial Decret de la Prescripció Infermera en l’àmbit estatal, la Direcció General d’Ordenació Professional i Regulació Sanitària de la Conselleria de Salut ha confirmat al Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya que la situació no ha canviat en relació a les campanyes de vacunació.

Professió
Les Jornades Interdisciplinars Catalanes de Residències de Gent Gran arriben a la 12a edició

Els professionals de les residències geriàtriques estan cridats a participar a les trobades, de les quals el COIB forma part de l’organització, que tindran lloc el 16 i 17 de març a l’Espai Pujades 350. Les infermeres i els infermers col·legiats gaudeixen d’un 25% de descompte en el preu de la inscripció, que es podrà fer a partir del 10 de gener. Es poden presentar pòsters enviant els resums fins al 16 de febrer.

Professió
Es publica l’informe resum de la commemoració a Madrid dels 40 anys de l’entrada dels estudis d’Infermeria a la Universitat

El Grupo 40 Infermeres i Universitat, nascut el 2016 per a commemorar els 40 anys de l’entrada de la Infermeria en la universitat, ha fet públic l’Informe de la trobada commemorativa que es va a dur a terme a Madrid a l’octubre de 2017. El document recull les intervencions i principals conclusions de les diferents ponents d’aquesta trobada històrica.