Actualitat professional

Professió
Les associacions professionals d’infermeres pediàtriques posen en comú coneixements sobre l’atenció integral infantil

Infermeres pediàtriques i associacions d’infermeria pediàtrica estatals es reuneixen els dies 24 i 26 de maig a la ciutat de Santander al 2n 'Congreso Nacional de Asociaciones de Enfermería Pediátrica'. Les entitats catalanes Associació Catalana d' Al·lergologia Diplomats en Infermeria (ACADI) i Associació Catalana d'infermeria Pediàtrica (ACIP) formen part de l'organització. La data límit per presentar comunicacions és el 25 de gener.

Professió
Un estudi clínic demostra l’efectivitat del Programa Pacient Expert Catalunya® en casos de diabetis mellitus tipus 2

L’estudi, recentment presentat i premiat en el XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana, està liderat per la infermera Carme Boix de la Casa, de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Bages. La recerca demostra que les persones participants en el programa tenen menys estrès, milloren els seus hàbits de vida i aquest canvi es tradueix en una disminució sostinguda en el temps dels índexs d’hemoglobina A1 glicosilada (HbA1G), entre d’altres indicadors de control.

Professió
Professionals de la salut de pediatria llancen una aplicació per facilitar informació fiable i pràctica sobre salut infantil

Infermeres de pediatria i pediatres dels centres d’atenció primària gestionats per Badalona Serveis Assistencials (BSA) han dissenyat l’aplicació per a dispositius mòbils Appediatria. Es tracta d’un recurs per a les famílies que ha comptat amb l’assessorament del COIB a través del servei d’acompanyament en la creació d’aplicacions per a col·legiades COIBApps.