29 de novembre de 2019

Les infermeres dels centres associats de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) han rebut el Premi ACRA a la millor trajectòria i aportació professional. El guardó es va entregar a l’acte de celebració de la 17a edició dels Premis ACRA, el passat 28 de novembre. 

Les infermeres dels centres associats d’ACRA, reconegudes amb el Premi ACRA a la millor trajectòria i aportació professional

Unes 300 persones es van aplegar per celebrar la 17a edició dels Premis ACRA, que reconeixen els millors projectes de desenvolupament del sector de la dependència. En una edició molt disputada i amb 30 candidatures presentades en les tres categories dels premis, el guardó a la millor trajectòria i aportació professional va recaure en les infermeres dels centres associats de l’ACRA, que aplega 445 empreses i entitats i atenen a 170.600 persones, segons dades de la memòria 2018 de l’associació.

En aquesta edició també s’ha reconegut el “Projecte Immersió – Avançament en el model d’atenció centrada a la persona”, en la categoria de Millora de la qualitat. Aquest projecte del centre Masies de Mollet (Grup Fiatc Residències) simula l’experiència de viure durant un dia com un usuari amb dependència per part de les treballadores del centre, una immersió que ha tingut com a objectiu desenvolupar l’empatia i la sensibilització de les professionals. L’experiència, realitzada a 32 auxiliars de geriatria i a l’equip tècnic, s’ha traduït en una millora d’aquells aspectes en què les professionals van detectar que havien de reforçar l’atenció, i també de la percepció dels usuaris envers les cuidadores.

En la categoria d’Innovació el projecte guanyador va anar a parar a l’empresa Serunion per “Better taste in older age”, un projecte desenvolupat en un centre residencial i que com a gran novetat incorpora un aroma alimentari innocu en el menjar, per una banda, i l’efecte d’un aroma a l’ambient. La incorporació d’aquest màrqueting olfactiu en un centre residencial per a gent gran, tan present en altres sectors d’oci i de lleure, ha servit per pal·liar els efectes negatius de la insaborització dels menjars, així com la frustració, desgana i inapetència que poden tenir els residents, amb la conseqüent millora gustativa i també qualitativa entre el cuidador, l’usuari i els familiars.

El jurat també va concedir un accèssit en la categoria de Millora de la qualitat, concretament al centre Mas d’Anglí (Aditnalta Promocions – Grup Atlantida), pel “Projecte intercultural per a gent gran i menors migrats no acompanyats”.

 

Fotografia: ACRA