Agenda professional
I Jornada Salut Comunitària de la ciutat de Vic

La I Jornada de Salut Comunitària de Vic es celebrarà el dia 30 de novembre amb l'objectiu de poder donar a conèixer què és salut comunitària, quins projectes en l'àmbit català s'estan treballant sobre salut comunitària, què s'està fent a Vic en salut amb i per la comunitat, quins reptes tenim i per tant quins encàrrecs se'n deriven.

Professió
Un estudi clínic demostra l’efectivitat del Programa Pacient Expert Catalunya® en casos de diabetis mellitus tipus 2

L’estudi, recentment presentat i premiat en el XX Congrés de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana, està liderat per la infermera Carme Boix de la Casa, de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Bages. La recerca demostra que les persones participants en el programa tenen menys estrès, milloren els seus hàbits de vida i aquest canvi es tradueix en una disminució sostinguda en el temps dels índexs d’hemoglobina A1 glicosilada (HbA1G), entre d’altres indicadors de control.

Professió
Salut publica l’actualització de la guia per la campanya de vacunació antigripal

El proper dilluns 23 d’octubre comença la campanya de vacunació. Per a l’ocasió, el Departament de Salut actualitza la guia tècnica del 2016 per tal que el personal sanitari que ha d’intervenir en la campanya tingui la informació bàsica i faci una utilització òptima de les vacunes.