Professió
Un estudi examina si els pacients grans amb insuficiència cardíaca comprenen la informació de salut rebuda als centres d'atenció primària

L' estudi, impulsat per l'Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol, l'Escola Universitària d'Infermeria de l'Hospital de Sant Pau (UAB) i l'Institut Català de la Salut, ha examinat el nivell de comprensió de la informació de salut que reben els pacients grans amb insuficiència cardíaca atesos als centres d’atenció primària i posa de manifest la falta de comprensió de la majoria de pacients, un fet que pot dificultar seguir el tractament adequadament.

Professió
Les infermeres afectades per la convocatòria de l’ICS del 2010 ja poden consultar la seva situació

Les infermeres i infermers que es van presentar a les proves d’oposicions per a places públiques d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut del 2010 ja poden consultar les respostes correctes del primer exercici i per tant saber si són aptes o no. L’ICS inicia així el procés de requalificació de les oposicions de fa 7 anys després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya declarés nul·les deu preguntes d’aquest exercici.

Professió
Noves mesures per agilitzar el procés per a la prova de la competència per a l’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària

El Ministeri de Educación, Ciencia y Deporte ja ha iniciat el procés de revisió d’expedients per a la prova de la competència de l’especialitat d’Infermeria Familiar i Comunitària. A tot l’estat espanyol hi ha 41.441 sol·licituds de les quals 5.775 (14%) pertanyen a Catalunya.