FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
El COIB ofereix un programa de voluntariat per a totes les infermeres que vulguin dedicar el seu temps lliure a accions puntuals o bé continuades en l’entorn comunitari de Barcelona i adquirir així un compromís voluntari.
 
El voluntariat que planteja el Col·legi fa referència a una realitat molt àmplia i diversa. Intenta treballar des del voluntariat social, que realitza una activitat i ofereix un servei adreçat a persones i col·lectius, al de continguts estrictament infermers, fins a un voluntariat de tipus cívic, que actua en un sentit més global, al servei d’una societat i amb activitats vinculades a la vida sociocultural, la cultura, la natura o d’altres accions per a la comunitat.
 

El COIB organitzarà la seva xarxa voluntària en tres línies d’acció:

Persones i col·lectius vulnerables

Aquest programa pretén arribar a aquelles infermeres en situació de solitud, sense possibilitats de rebre recursos socials institucionals.
El paper de la infermera voluntària és el d’acompanyar-la a passejar, anar a un lloc concret o visitar-la a casa, en funció de les necessitats que es plantegin.
L’objectiu del programa és millorar la qualitat de vida de persones que, per diversos motius, estan en situació de risc d’aïllament social. L’acompanyament és part essencial del procés de tenir cura i, per tant, aquesta iniciativa es una bona oportunitat per al desenvolupament professional i personal de la infermera voluntària.
Consulta més sobre aquest programa

  • Voluntariat domiciliari amb nenes i nens amb malalties oncològiques

Podeu col·laborar com a voluntàries en l’ajuda domiciliària a totes aquelles famílies amb nens amb càncer que ho necessitin, fruit del conveni signat entre el COIB i l’Associació de Nens amb Càncer (AFANOC).
En aquesta entitat, també hi ha voluntaris que realitzen tasques administratives i col·laboren en diversos esdeveniments que porta a terme l’associació, com la festa «Posa’t la gorra», la diada de Sant Jordi i les campanyes que s’organitzen per recaptar fons.

  • Voluntariat en l’àmbit de la salut al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu 

Els voluntaris acompanyen a persones amb malalties que es troben a les àrees da salut mental, sociosanitari, hospitalització i convalescència del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, situat a Sant Boi de Llobregat.
Consulta més sobre aquest programa.

  • Voluntariat d'acompanyament a persones amb exclusió social a la Fundació Acollida i Esperança

El Servei d'Acompanyament a la Vida Autònoma (SAVA) de la Fundació Acollida i Esperança ofereix a les persones interessades que vulguin aportar el seu temps i compromís de forma altruista i voluntària, l’oportunitat de col·laborar amb l'equip del SAVA un matí o una tarda a la setmana de dilluns a divendres (dues hores) a Badalona o a Barcelona. Les tasques a realitzar són l’acompanyament a les persones que viuen en pisos, ajudant-les en acompanyaments al centre de salut, suport organitzatiu i gestions, sortir a prendre un cafè i altres activitats per a reforçar habilitats socials. Per ser voluntari o voluntària no cal experiència prèvia. Els requeriments són ser una persona motivada, dinàmica, amb habilitats socials i sensibilitat envers les persones en situació de vulnerabilitat i/o risc d’exclusió social, i mostrar empatia envers la diversitat cultural. Més informació.

Organitzacions socials i/o culturals

A través del conveni entre el COIB i el Consorci de Normalització Lingüística, pots cooperar amb el programa «Voluntaris per la Llengua». El programa proposa acompanyar a persones que habitualment no parlen català i que volen guanyar en la fluïdesa i perdre la vergonya a l’hora de comunicar-se. El programa inclou deu hores de conversa, distribïda en una hora a la setmana. 
La tasca del voluntari és mantenir una conversa distesa en què les persones que aprenen se sentin còmodes i animades a participar. Per tant, cal que l’aprenent parli més que el voluntari.
Consulta el programa.


Esdeveniments cívics

Participació en aquesta campanya de l’AFANOC, que es realitza una vegada a l’any a la ciutat de Barcelona. Es tracta d’una festa d’animació infantil que inclou tallers i espectacles, que pretén donar a conèixer la situació de les nenes i els nens amb càncer.