del dijous 07 de març 2024 fins el dimarts 12 de març 2024
7 i 12 de març de 2024
de 9,15 a 15,15 h.
Aules COIB, c/Pujades, 350 - Barcelona
900 705 705
Import per a Col·legiades
24 €
Import per a No Col·legiades
72 €
Objectius
Objectiu general
Dotar de coneixements i eines per desenvolupar o millorar models organitzatius que integrin la gestió infermera de la demanda (GID) en la cartera de serveis de la infermera familiar i comunitària dels equips d’atenció primària.
Objectius específics
Conèixer les experiències desenvolupades a diferents proveïdors de serveis d’atenció primària de Catalunya.
Descriure els processos d’autoregulació professional i el concepte de GID i integrar-lo en la normativa que ordena l’exercici professional de les infermeres.
Reflexionar sobre el marc competencial de la infermeria, el treball en equip i la cooperació amb d’altres professions.
Conèixer exemples de models organitzatius i reflexionar sobre el propi model.
Identificar els motius de consulta no programades (espontànies) més prevalents a l’atenció primària i treballar les eines bàsiques d’exploració física i psicoemocional per donar resposta i resoldre les necessitats de les persones ateses.
Contingut
Concepte de Gestió Infermera de la Demanda mitjançant l’anàlisi i contextualització de la GID en l’equip d’atenció primària i grup de participants. Marc normatiu, models organitzatius i definició dels marcs competencials de les professions sanitàries. Debat obert i resolució de dubtes. Eines per facilitar la valoració, dins el procés infermer, per poder formular un pla terapèutic. Exploració física i psicoemocional. Integració de la GID en la pràctica diària de les infermeres d’APS. Resolució de casos clínics, mitjançant l’ABP, en edat adulta i pediàtrica. Adaptació de casos segons necessitats del grup.
Codi curs
022/2024
Docents
Enric Mateo Viladomat i Francisca Pavón Rodríguez, infermeres
Comentaris
Acreditades pel Consell Català de la Formació Continuada de les Professions Sanitàries