Projecte Cap a un envelliment actiu i benestar centrat en la ciutadania
Inscripció tancada
El període d'inscripcions està tancat.
del divendres 05 de maig 2017 fins el dimecres 17 de maig 2017
5 de maig, de 9.30 a 12h
Dr. Antoni Salvá (Medicina)
16 de maig, de 10 a 12.30h
Laura Palazón (Infermeria)
17 de maig, de 17 a 19.30h
Dr. Feliciano Villar (Psicologia)
15 de maig, de 10 a 12.30h
Miquel Puiggalí (Dret)
C/ Pujades, 350. Barcelona
900 705 705
Descripció
Les infermeres i infermers col·legiats interessats en formar part d’aquesta xarxa de formadors cal que s’inscriguin a la formació, per a la qual hi ha places limitades. Els criteris que es consideraran per poder-ne formar part són tenir alguna relació directa o indirecta amb l’àmbit de l’atenció a la gent gran i la disponibilitat de participar en les següents fases del projecte basades en la formació en cascada:
- Maig, formació multidisciplinar des dels col·legis professionals
- Juny, Summer Academy al Palau Macaya de Barcelona i d’inscripció gratuïta
- Setembre, experiències cara a cara. Es tracta d’una experiència pilot anomenada peer-to-peer que tindrà lloc en tres centres d’atenció i cura de persones grans. L’objectiu de la mateixa és que les persones que hagin rebut la formació realitzada en les fases 1a i 2a del projecte formin al seu torn a aquells treballadors que s’encarreguin als seus respectius centres de l’atenció i cura de persones grans.
- Novembre, el primer any del projecte es tancarà amb un International Seminar que se celebrarà en la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona. L’objectiu del seminari és recollir les conclusions que s’extreguin de les fases 1a, 2a i 3a de el projecte, juntament amb la resta de membres del projecte marc (Newcastle University, Leyden University, Achmea Zorgverzekeringen NV, Erasmus Universitet Rotterdam, University of Copenhage i Stockholms Stad), i elaborar un toolkit sobre els elements a tenir en compte per garantir l’autonomia de la gent gran un top comencin a perdre capacitats funcionals i cognitives.
Formació sobre l’autonomia de les persones grans des de quatre disciplines diferents: psicologia, medicina, dret i infermeria. L’objectiu d’aquesta formació és formar part de la xarxa de formadors del projecte EITHealth que, basant-se en una formació en cascada pretén traslladar als cuidadors el coneixement basat en evidències sobre els processos i requisits per garantir l’autonomia de les persones grans i elaborar una guia multidisciplinària sobre els aspectes que s’han de considerar per garantir l’autonomia de les persones grans en situació de vulnerabilitat, que inclogui la perspectiva de gènere. La compilació del coneixement permetrà al seu torn la permanent actualització i l’ampliació de la difusió a distància.