La 8a Setmana Gran ha tingut lloc entre el 13 i el 17 de novembre i ha comptat amb més de 500 assistències al conjunt de tallers i xerrades que el COIB, a través del Grup65, dedica a millorar els coneixements d'autocura i de lleure que ajuden a la gent gran a sentir-se millor i viure en salut.
Persones grans, infermeres i infermers integrants del grup 65, veïns, usuaris dels centres residencials i centres de dia, cuidadors així com joves que estan cursant els seus estudis per esdevenir cuidadors han compartit coneixements i experiències durant aquesta setmana amb la voluntat de fer més estrets els seus vincles.
Al llarg de la setmana es va gaudir de tallers de pintura, treballs amb ceràmica i d'elaboració d'arracades amb fusta natural, de com elaborar un àlbum de fotografia al llarg de la vida, de tenir una farmaciola natural, de què és el Feng Shui i com incloure'l a la vida diària. A les xerrades es va parlar de les adaptacions alimentàries i del calçat adequat per la gent gran, d'exercitar la memòria, de l’art del caminar, del coaching, i de l’eutanàsia a través del cinema, entre d’altres.
Destaca també l’experiència a l’aire lliure on els participants van gaudir d’una activitat de bany de bosc en un entorn urbà, una ruta cultural que va reprendre el traçat més modern de l’avinguda Diagonal des la plaça de les Glòries fins el Parc del Poblenou així com xerrades informatives d’alt interès per a la gent gran com ara la teràpia assistida amb gossos, quines tasques fan els Bombers de Barcelona a la comunitat a càrrec de bomberes sanitàries o consells de seguretat i prevenció de maltractament a la gent gran de la mà dels Mossos d’Esquadra.
La cloenda d'enguany ha estat a càrrec del director gerent de l’organització dels Amics de la Gent Gran, Albert Quiles. Una entitat que lluita contra la soledat i la marginació de la gent gran a la societat i que enguany celebra els 30 anys d’existència a la ciutat de Barcelona. Durant el seu discurs, Quiles va destacar que “envellir és un fet positiu, envellim des que naixem” i que les persones, en general, necessitem disposar de “serveis de salut però també d’una esfera emocional i humana de l’entorn”. Quiles també va posar de manifest la necessitat que es faci més recerca sobre la prevenció de la soledat no desitjada i dels efectes que té sobre la salut de les persones.