dimarts 29 de març 2022

de 18 a 19:30 h

Modalitat híbrida

Els participants de la modalitat online rebran un enllaç per poder entrar a la sala el dia abans de la jornada.

La Vocalia d'Infermeria de Salut Mental organitza aquest espai en què conversarem sobre què ajuda a estar bé a les persones que pateixen o que estan en risc de patir algun problema de salut mental. En aquesta línia contactem amb especialistes de la salut mental i d’altres disciplines que des del seu coneixement específic intentaran crear un espai de conversa, per generar un coneixement o inquietud col·lectiva cap a una salut mental més integrativa.

Els símptomes d'ansietat i depressió són la primera causa de visita en els serveis de salut mental i és un fet que ens pot afectar a tots.

També sabem que l'ansietat es manifesta tant de forma física com mental. De fet, una persona amb ansietat pot trigar una mitja de 10 anys a tenir el seu diagnòstic, ja que moltes vegades consulta abans a altres serveis pels símptomes somàtics i això endarrereix el contacte amb els serveis de salut mental, fet que afecta la qualitat de vida de la persona.

Tendim a separar el cos i la ment, i l'experiència ens ha demostrat que van units, per tant, ho hauríem d'abordar també de forma conjunta. És per això que cuidar el cos ens beneficia en la nostra salut mental, i concretament pels símptomes d'ansietat i depressió.

En primer lloc, ja coneixem els beneficis de l'activitat física en la salut mental, i en parlarem una mica més concretament en aquesta jornada.

Però alhora, també és necessari aprendre a parar, a ser conscients del nostre "ara" i aprendre a relaxar-nos. Llavors, també parlarem de com ens pot ajudar el mindfulness.

Aquestes activitats no només ens poden ajudar a millorar els símptomes d'ansietat i baix estat d'ànim, sinó que també ens poden ajudar a prevenir-los.

Ponents:

  • Tatiana Diaz Bouza. Infermera especialista en Salut Mental al PSP.
  • Anna Mané Santacana. Psiquiatra de primers episodis psicòtics i unitat de crisi.
  • Moderadora i coordinadora: Silvia Rosado Figuerola. Infermera especialista en Salut Mental