FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp

Missió

Som un equip d’infermeres del Col·legi Oficial de Barcelona que treballem per dinamitzar i desenvolupar la innovació en el sector salut.

Visió

Acompanyar i donar suport a les infermeres en la integració de la innovació com a resposta als reptes emergents en el sector salut.

Objectius

  • Identificar oportunitats pel desenvolupament i implementació de projectes de tecnologia i innovació en infermeria
  • Facilitar la connexió entre les persones i les organitzacions involucrades en el desenvolupament o implementació de tecnologies.
  • Difondre la salut digital establint aliances amb les institucions sanitàries, empreses, universitats, per posar en marxa iniciatives de formació a infermeres, assessorament i cocreació de projectes de salut.

Valors

  • Inquietud que ens mogui a promoure nous aprenentatges i a la transformació constant.
  • Disrupció, sense por al risc i al canvi
  • Cocreació que permeti desenvolupar projectes interdisciplinaris
  • Accessibilitat per ampliar l’àmbit de la salut digital a totes les infermeres col·legiades.
  • Participació de les col·legiades de Barcelona.
  • Lideratge per contribuir a la difusió de la salut digital, establint aliances amb institucions sanitàries, empreses privades i universitats.

Composició

Verónica Amador Díaz

Infermera especialitzada en diabetis. Màster en Tecnologia de la Informació i Gestió Sanitària per la Universitat Ramon Llull, Campus La Salle. Màster en Nutrició amb l'especialitat en Salut Pública per la Universitat Oberta de Catalunya.

Investigadora principal en el projecte guardonat amb la Beca d'Ajut a la Recerca de l'Associació Catalana de Diabetis sobre l'eficàcia de la visita no presencial en pacients amb diabetis gestacional.
Coordinadora de l'àrea d'educació terapèutica en diabetis del Servei d'Endocrinologia de l'Hospital del Mar.

Participant activa en projectes de recerca centrats en el desenvolupament d'estratègies innovadores amb impacte positiu en la salut.

Experiència en formació i docència a altres professionals del sector, així com en l'ús de tecnologies digitals en l'àmbit sanitari.

Membre del grup de treball Diabetis 2.0 de la Societat Espanyola de Diabetis i de la Comissió de Visita No Presencial del Parc de Salut Mar, amb funcions de promoció, organització, seguiment i avaluació de les diferents activitats assistencials no presencials.

Maria Teresa Pujol i Serra

Diplomada en Infermeria per l'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat l'any 2007. Postgrau en Intensius en l'Escola Universitària d'Infermeria de la Santa Creu i Sant Pau, Postgrau en Actuació Prehospitalària Urgent de la Universitat de Barcelona, Màster oficial en Recerca i Innovació en Cures Infermeres de la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en eHealth: Tecnologies de la informació i Gestió Sanitària de la Universitat Ramon Llull.

Ha enfocat la seva carrera en el malalt crític en l'àmbit assistencial a l'hospital de la Santa Creu i Sant Pau, però també en altres aspectes de la professió com la docència i la recerca. En els últims temps s'ha format en el camp de la innovació i la salut digital amb els que ha descobert un món ple de possibilitats per les cures infermeres.

Pilar González Gálvez

Coordinadora de la Comissió

Infermera des de 1984 per la Universitat de Barcelona. Llicenciada en documentació (UOC) i títol d'experta en elaboració i gestió de projectes d'informació (UOC). Doctora en documentació des del 2012 (UB) amb la tesi titulada: "Xarxes socials com a instrument analític de suport a les funcions d'intel·ligència de les organitzacions. Estudi de cas en les direccions d'infermeria".
Ha treballat com infermera d'anestèsia i reanimació durant 34 anys.

Des de 2015 desenvolupa la seva carrera professional exclusivament en l'àmbit docent. Directora del Grau en Infermeria a Blanquerna, Universitat Ramón Llull.

Forma part de la junta directiva de la Societat Catalana de Salut Digital (SCSD). Investigadora del Global Health Gender and Society (GHenderS), grup de recerca de l'URL. Integrant del grup de voluntariat COVIDWarriors.

Fernando Campaña Castillo

Infermer i Bloguer. PhD student, MSc. Interessat en la Salut Connectada i la infermeria 2.0. CEO Nuestra Enfermería FanZine. Professor associat del Departament d'Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica, Universitat de Barcelona.

Creador del Blog Nuestra Enfermería FanZine.
Professor associat del Departament d'Infermeria Fonamental i Medicoquirúrgica, Universitat de Barcelona.
Membre del Grup ITCoib (Grup d'innovació i tecnologia del Col·legi oficial d'Infermeria de Barcelona) i #Sherpas20.
Doctorand en Ciències de la Salut per la Universitat de Cádia.
Màster en Innovació i Investigació en cures d'infermeria per la UAB.
Màster en Infermeria Oncològica per l'IL3-UB.
Membre del Comitè d'Ètica Assistencial de l'Hospital Sant Rafael de Barcelona.
Creador del Blog Nuestraenfermería.es, impulsor del blog Colaborativo Cuidados Paliativos + Visibles i partícip d'altres iniciatives com el Blog Software de Cuidados.

Premi Ex-Aequo, Infermeria i societat a la difusió i la comunicació de la professió infermera 2016.
Premi atorgat per la Fundació Infermeria i societat en reconeixement a persones i institucions d'àmbit nacional o internacional que fan possible el desenvolupament de la professió infermera i que contribueixen decisivament a això.

Núria Borrell Brau

Diplomada en Infermeria. E.U.I. Hospital Sant Pau (Barcelona)
Estoma terapeuta. Universitat Europea de Madrid
Master of Science in Nursing (MSN). Universitat Internacional de Catalunya.
Directora i estoma terapeuta del Centre Owings Barcelona.
Infermera de pràctica avançada del pacient quirúrgic complex. Consorci Sanitari Integral.

Paula Pérez Villaverde

Diplomada Infermeria per la Universitat de les Illes Balears.
Infermera assistencial del servei de radioteràpia i quiròfan de l'Hospital del Mar.
Professora de l'Escola Superior d'Infermeria del Mar i a l'Escola Oficial d'Oficis de Catalunya.
Coordinadora de la Comissió de Ferides i del Projecte Estrella 18/20 Enfermería digital: sala d'espera amb consells digitals i tele-infermeria a l'Hospital del Mar.

Membre del grup de treball de la SEOR i el SEEO i de la Comissió Activitat no presencial teleassistència de l'Hospital del Mar.
A nivell de formació continuada i especialitzada està cursant actualment el Màster Universitari en Project Management / Gestió de Projectes. Altres formacions: Màster Universitari en Salut Digital. Especialitat en Gestió de projectes en e-salut. Curso Community Management, Màster d'Atenció a l'Infant i Adolescent, Postgrau Infermeria intensiva i Postgrau d'Urgències Extrahospitalàries.