Webinar de pediatria. Acompanyar la salut emocional en el dol perinatal
La Vocalia d'Infermeria Pediàtrica organitza aquest webinar en el que donarem visibilitat al paper dels professionals de la salut que acompanyen a les famílies en procés de dol perinatal.
Objectius específics
Conèixer la feina que desenvolupa el professional de la salut en el seu acompanyament a les famílies en totes les etapes del procés del dol perinatal.
Conèixer la relació d'ajuda proporcionada pel professional de la salut des d'una perspectiva física, psíquica, social i espiritual durant el procés de dol perinatal
Eines que utilitza el professional per afrontar el dol i eines que utilitzen les famílies per afrontar la seva pèrdua
Conèixer la importància dels grups d'ajuda
El següent embaràs
Els germans.
Programa
Cures pal·liatives pediàtriques i l’acompanyament en el dol
Marta Palomares Delgado.
Diplomada en Infermeria el 2001 per la universitat de Sant Joan de Déu de Barcelona. Especialista en infermeria pediàtrica des de 2015.
Infermera assistencial de l’Hospital Sant Joan de Déu des de juny del 2001 a la unitat de cures pal·liatives pediàtriques des de maig del 2010; terapeuta de la unitat de dol des de setembre del 2015. Membre del Comitè d’Ètica Assistencial del mateix hospital des de 2015.
Les principals línies de treball són sobre les cures pal·liatives pediàtriques, en especial en l’àmbit infermer, així com en l’acompanyament en el dol.
Aspectes ètics per dignificar l’atenció a la mort neonatal
Javier Jiménez Flores. Infermer a la Unitat de Cures Intensives Neonatals (UCIN) de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona i doctorand en Filosofia en el programa doctoral de Ciutadania i Drets Humans amb línia d'investigació Bioètica i Ètiques Aplicades de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Des dels seus inicis, sempre ha tingut clara la convicció que els professionals de la salut que atenen i tenen cura de persones se'ls exigeix obrar de manera inexorablement ètica. Per això va decidir formar-se en diferents mestratges que incloïen una visió més humanista, com l'oncologia, la pediatria i la bioètica. En l'actualitat és vocal de la Societat Catalana de Bioètica i desenvolupa la seva tesi doctoral enfocada al seu àmbit laboral per millorar el model d'atenció ètica dels professionals de la salut durant el procés d'hospitalització dels nounats i les seves famílies en les UCIN.
Compartim: grup de recolzament al dol perinatal
Rosana Moyano Ciurans. Llicenciada en Psicologia per la UB en l'especialitat de Psicologia Clínica. Acreditada com Psicòloga General Sanitària. La seva experiència professional se centra en l'acompanyament i suport psicològic en processos de dol i pèrdua, embarassos d'alt risc obstètric, malaltia crònica i discapacitat. Especialista en Salut Mental Perinatal.
Atenció a les famílies amb pèrdues gestacionals, consideracions especials a les famílies amb interrupcions legals de l’embaràs
Maria Llavoré Fàbregas. Diplomada en Infermeria (URL) i especialista en Infermeria ginecològica-obstètrica (llevadora). Llicenciada en Antropologia Social i Cultural (UB).
Ha treballat com a infermera a una UCI (Mútua de Terrassa), ha estat tutora de residents durant 9 anys i implicada en la investigació formant part d’un grup de recerca del propi hospital.
Actualment exerceix com a llevadora a sala de parts de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Coordina la Unitat de dol perinatal i neonatal on un equip interdisciplinar del serveis d’obstetrícia, neonatologia i salut mental treballem per millorar l’acompanyament i l’atenció a les famílies i professionals que treballem en l’àmbit del dol perinatal.