Webinar. Al·lèrgies primaverals. Una perspectiva integral i integrativa
La Comissió Infermera d’Intervencions Complementàries del COIB organitza aquest webinar en què tractarem les causes i factors desencadenants de les al·lèrgies primaverals.
Les al·lèrgies primaverals afecten un gran nombre de persones cada any, causant símptomes com esternuts, congestió nasal, picor als ulls i fatiga. En aquesta sessió, explorarem les causes i els mecanismes de les al·lèrgies estacionals des d'un enfocament integral, oferint estratègies complementàries per a un maneig més efectiu. Aquestes estratègies són: alimentació, fitoteràpia i gestió de l'estrès entre d’altres, així com consells pràctics per prevenir i reduir l'exposició a al·lèrgens. A més, tindrem un espai de preguntes i respostes per resoldre dubtes i compartir experiències.
Objectius
Comprendre les al·lèrgies primaverals des d’un enfoc integral: causes i factors desencadenants
Oferir estratègies de prevenció: hàbits saludables per reforçar el sistema immunològic
Proposar intervencions complementàries per millorar les al·lèrgies: fitoteràpia, alimentació, acupuntura…
Programa
Presentació del webinar
L’abordatge de les al·lèrgies primaverals: fàrmacs i suplements
Dr. Josep Allué. Doctor en Farmàcia. Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Co-director del Màster de “Fitoteràpia” i dels Postgraus “Fonaments de Fitoteràpia” i “Fitoteràpia Clínica” a distància de IL3 (Institut de Formació Continuada) de la Universitat de Barcelona. Vocal de Plantes Medicinals i Homeopatia del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. Membre fundador i vocal de la Junta Directiva de la Sociedad Española de Fitoterapia (SEFIT)
Moxibustió i auriculoteràpia per a la prevenció i tractament de l'al·lèrgia
Beatriz Daza. Grau en Infermeria (UCM). Màster en Cures Pal·liatives (U. Camilo José Cela). Tènic Superior en Medicina Tradicional Xinesa (FEMTC). Curso de experto en nutrición antiinflamatoria (ESI). Experta en Acupuntura integrativa, dietoteràpia i suplementació nutricional. Vocal de la Junta de la Sociedad Española de Salud y Medicina Integrativa (Sesmi). Secretària d'Organitzacin de l'Asociación de Acupuntores Sanitarios (AAS)
Abordatge fitoterapèutic de les al·lèrgies primaverals: una visió holística des de la MTC
Dr. Carlos Llopis. Llicenciat en Farmàcia. Universitat de València. Tècnic Superior en Medicina Tradicional Xinesa. Escola Superior de Medicina Tradicional Xinesa. Màster en Antropologia de la Medicina. Universitat Rovira i Virgili (Tarragona). Doctorat en Fitoteràpia Tradicional Xinesa. Universitat de València. Professor de l’Escola Superior de MTC. Fundació Europea de Medicina Tradicional Complementària i Integrativa (FEMTCI).
Recomanacions i hàbits dietètics. Com reduir la resposta als al·lèrgens i reforçar el sistema immunitari
Dra. Immaculada Zamora Muniente. Professora del Grau d’Infermeria a la URV seu Vilafranca. Doctora en Antropologia per la URV. Directora i acupuntora de la clínica d’acupuntura PUNT CLÍNIC, a Vilafranca.
Màster Oficial en Ciències de la Infermeria, URV. Màster en Medicina Tradicional Xinesa i Acupuntura, UB. Diplomatura en Infermeria, UB. La seva Tesis Doctoral és sobre Acupuntura en persones amb Esclerosis Lateral Amiotrófica (ELA). Aquesta investigació ha sigut premiada per la URV, UB i SCACB.