19 de gener de 2017

    Salut va presentar ahir al Parlament el pressupost previst pel 2017 i que suposa, segons el Conseller Antoni Comin, revertir en un 35% les retallades que es van aplicar a aquest departament durant els anys 2011 i 2014. Destaquen les dotacions destinades a l'atenció a la salut mental, recerca en salut i l'increment de pressupost per l'atenció primària i comunitària.

    El pressupost de Salut aumenta en 408 milions d'euros en relació al 2016

    El Conseller de Salut, Antoni Comín, ha presentat al Parlament el pressupost previst per aquest 2017 i que augmenta en 408 milions d'euros en relació a l'any anterior. Es tracta d'uns pressupostos, tal i com s'explica en la nota de premsa del departament, enmarcats en la lluita contra les desigualtats i la construcció d'un estat de benestar socialment avançat.

    Segons Comin, aquests pressupostos suposen revertir «les retallades en salut un 37% i recuperar un 45% la despesa per càpita en salut de la reducció registrada enntre el 2010 i el 2014».

    Entre les dotacions d'aquest any destaquen les destinades a l'atenció a la salut mental, amb 70 M€ i que es destinaran principalment al desplegament del nou model comunitari; l'augment del pressupost per l'atenció primària i comunitària, un 2% més que el 2015, i les dotacions destinades a recerca en salut (40M€) i finançament d'inversions (249,2M€) a diferents àmbits entre el que destaca la inversió de millora a l'Hospital Universitari Vall d'Hebrón, entre d'altres.

    Pressupostos del Departament de Salut per a l'any 2017 (Projecte) - Departament de Salut. Generalitat de Catalunya