2 de febrer de 2017

L’Organització Mundial de la Salut dedica el 7 d’abril d’aquest any, el Dia Mundial de la Salut, a la depressió i impulsa una campanya mundial de salut pública per animar a parlar sobre la problemàtica i fonamentar-ne la prevenció i el tractament

La depressió és el tema escollit per l’OMS pel Dia Mundial de la Salut del 2017

Aquest any, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha escollit la depressió com a eix del Dia Mundial de la Salut i “Parlem de la depressió” com a lema de la campanya de salut que l’acompanya. L’objectiu és animar a les persones a parlar i demanar ajuda per trencar l’estigma i la por a parlar de depressió i dels problemes de salut mental com a component vital de la prevenció i el tractament.  

La depressió és una problemàtica que l’OMS calcula que afecta les activitats quotidianes de 350 milions de persones arreu del món a qualsevol edat, país i condicions socials. Tot i això, la campanya fa incidència en tres col·lectius: la població jove de 15 a 29 anys, les persones de més de 60 anys i les dones en edat de tenir fills, sobretot quan acaben de ser mares.

L’OMS remarca la importància de parlar sobre la depressió amb la parella, la família, els amics, la feina, l’escola, al sistema de salut, etc. I destaca també els efectes negatius de factors econòmics com l’atur i la pobresa, i altres socials i vivencials com la pèrdua d’una persona estimada, les separacions de parella, les malalties o el consum de drogues i alcohol.

La campanya mundial de salut ofereix informació i un gran nombre de recursos, materials i guies sobre la depressió així com de la prevenció i el tractament. Consulta tota la informació i els recursos sobre la campanya en aquest enllaç.

La depressió és el tema escollit per l’OMS pel Dia Mundial de la Salut del 2017