Els professionals de la salut que treballen en l'àmbit d'atenció sociosanitària i especialistes en geriatria i gerontologia posaran en comú els casos d'èxit a la pràctica, així com les necessitats que hi ha per a la implementació de la Norma Libera-Care, el model de cures d'atenció i intervenció centrat en la persona i sense subjeccions.

Els professionals de la salut fan visibles la implementació amb èxit de projectes per a reduir i eliminar l'ús de subjeccions

El proper 17 de novembre, els professionals de la salut es trobarán per a debatre sobre les necessitats, dificultats, eines i reptes de la implementació d'experiències pràctiques de la Norma Libera-Care, el model de cures d'atenció i intervenció centrat en la persona i sense subjeccions i que abraça tots els àmbits assistencials i d'intervenció.

La Norma Libera-Care, segons com explica la Fundación Cuidados Dignos, és un model de cures complert creat al voltant de la dignitat de la persona de la que es té cura. Permet identificar, quantificar i valorar els indicadors que l'organització o nivell assistencial pot assolir a través d'eines que l'acosten a l'atenció centrada en la eprsona i la cura sense subjeccions. Es tracta d'una norma que és certificable en diferents fases per la pròpia Fundacion Cuidados Dignos.

La Jornada d'experìències d'implementació de la Norma Libera-Care es realitzarà el 17 de novembre i està organitzada per L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), La Unió, El Parc Sanitari Sant Joan de Déu, la Universitat Blanquerna-Ramon Llull, la Fundación Cuidados Dignos i Dignetik.

L'esdeveniment està orientat a professionals que treballen en els àmbits de residències i centres de dia de gent gran, persones amb discapacitat, acompanyament a transtorns de salut mental, atenció sociosanitària i entitats tutelars.