La infermera Pilar Arroyo rep la Medalla Florence Nightingale de la Creu Roja
24 de gener de2018
Es tracta d’un dels reconeixements internacionals més destacats de la professió infermera que atorga el Comitè Internacional de la Creu Roja (CICR). Arroyo va rebre el guardó de la mà de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, en reconeixement al seu compromís i professionalitat a Espanya i en altres països, la seva defensa dels Drets Humans i la implicació en la formació de les infermeres.
En el lliurament de la 46a edició la Medalla Florence Nightingale, la guardonada va compartir el premi amb la generació d'infermeres del 77, any en què va començar el canvi de plans d'estudi d’Infermeria i del qual va formar part. Els seus companys van destacar el seu compromís amb els valors de la Creu Roja i la seva implicació en construir un món millor a través de la formació de les infermeres que treballen en la promoció de la salut, la prevenció, la recuperació o l’acompanyament de les persones al final de la seva vida.
María del Pilar Arroyo Gordo és infermera especialista en Bioètica i Dret sanitari i professora de Legislació i Ètica professional. La seva contribució ha estat imprescindible en el desenvolupament de la disciplina infermera i aquest reconeixement arriba fruit de la seva extensa labor en l’àmbit de la formació infermera i en aspectes de salut pública. Va estar al capdavant de la Escuela de Enfermería de Puerta de Hierro de Madrid durant 25 anys i des de fa gairebé 20 anys és directora fundadora de la revista Metas de Enfermería.
Aquest reconeixement distingeix també els seus 40 anys de dedicació a la professió i la seva participació en alguns dels moments més destacats de la història de la professió infermera espanyola, com ara la reivindicació de la inclusió dels estudis d’Infermeria a la universitat o com a membre del comitè d’experts que va redactar el Código Deontológico de la Enfermería.
La Medalla Florence Nightingale és una condecoració civil de caràcter internacional creada el 1912 que atorga el Comitè Internacional de Creu Roja i que rep el nom de la infermera britànica i estadística considerada la principal precursora de la modernització i professionalització de les infermeres.