14 de desembre de 2016

L’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP) Jordi Gol ha impulsat un estudi, pioner a l’Estat espanyol, que investigarà el consum de begudes isotòniques i energètiques en infants. Els resultats serviran per establir mesures de prevenció.

La infermera Vanessa Cruz lidera un projecte d’investigació pioner en utilitzar una campanya de micromecenatge

Les begudes ensucrades, isotòniques i energètiques— el consum de les quals s’ha detectat que provoca situacions de risc per a la salut— es consumeixen cada cop amb més freqüència entre la població infantil i adolescent. Per aquest motiu, l’ IDIAP posa en marxa un projecte de recerca que investigarà els hàbits de consum dels joves sobre aquest tipus de begudes. Es vol determinar quan, com i per què les consumeixen els joves de diferents edats, i quin coneixement tenen les famílies sobre els riscos que suposen.

El finançament del projecte de recerca s’ha realitzat, per primera vegada, a través d’una campanya de captació de fons de manera col·lectiva. Qualsevol persona que estigui interessada a participar-hi pot fer la seva aportació a través de la plataforma de micromecenatge científic Precipita.

Els fons recaptats serviran per finançar el Projecte Begudes Ensucrades, Isotòniques i Energètiques (BEENIS). L’objectiu final és dissenyar programes educatius i de prevenció que es duran a terme en l’àmbit d’atenció primària de la Gerència Territorial Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut.

Al projecte hi participen investigadors de l’IDIAP Jordi Gol i de la Universitat Autònoma de Barcelona que són professionals d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut, docents i psicòlegs.