La 1a Jornada d’Infermeria Pediàtrica posa el punt de mira sobre el TDAH i la infermera escolar
19 de maig de2016
La Vocalia d’Infermeria Pediàtrica del COIB ha organitzat la 1a Jornada d’Infermeria Pediàtrica, el passat 18 de maig. L'esdeveniment ha servit així mateix com a benvinguda a les noves especialistes en infermeria pediàtrica.
La Vocalia d’Infermeria Pediàtrica del COIB ha organitzat la 1a Jornada d’Infermeria Pediàtrica, el 18 de maig, una activitat que es farà anualment i nascuda amb el doble objectiu de debatre sobre temes clau de l'especialitat alhora que donar la benvingua a les noves especialistes, tant les que han obtingut el títol d’especialista via IIR o via excepcional. Les assistents han pogut conèixer les diferents unitats docents de Barcelona, Vall Hebrón, Sant Pau i Sant Joan de Déu, que han presentat els seus projectes d’investigació de final de residència. Al final de la jornada els tres millors treballs van ser premiats.
La jornada ha transcorregut en la seva segona part centrant els temes en dues grans taules de debat. La primera, dedicada a analitzar el TDAH en infants i adolescents des de diferents punts de vista. Hi han participat la infermera Maria Blas, per parlar de teràpies naturals en el tractament amb infants amb TDAh; la professora de l’Escola “El Brot” Neus Gallardo que ha aportat la visió educativa; la psicòloga del Centre d’Assessorament Neus Calleja, que ha fet una aproximativa des de la disciplina psicològica i Núria Bonet, musicoterapeuta de l’Associació Ressò, que ha parlat d’aquesta teràpia en unitats de salut mental.
La segona taula ha versat sobre la infermera escolar i el seu rol com a referent en la promoció de la salut. S’ha han presentat les ponències: “El paper de la infermera dins l'escola”, a càrrec d'Engràcia Soler, infermera i presidenta de l’Associació Catalana d'Infermeria i Salut Escolar (ACISE); “El paper de la infermera dins l'escola d'educació especial”, amb Mar Martínez, infermera i presidenta de la Sociedad Científica Española de Enfermería Escolar (SCE3); “Programa Salut i Escola, realitat i visió de futur”, amb Jose Antonio Zafra, infermer d'atenció primària i referent a la Unitat de Suport a la Recerca de l'ICS; “Visions externes, AMPA”, amb Mar Gotarda, vicepresidenta de la FAPAC i “Experiència des de la residencia, rotació per l'escola” amb Guillem Barceló, infermer especialista via IIR. La jornada va clausurar amb una activitat lúdica de musicoteràpia a càrrec de Mateu Aregay.