Infermera virtual i el Consorci Sanitari del Maresme uneixen esforços per l’e-salut
29 de juliol de2013
El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) i el portal de promoció i educació per la salut del COIB han signat un nou acord de col·laboració. A partir d’ara, els recursos hospitalaris de la capital del Maresme incorporen l’ús de la Infermera virtual com una eina assistencial entre els professionals de la salut i els usuaris. L’acord de col·laboració també comprèn l’elaboració de nous continguts de la mà d’infermeres expertes del Consorci.
El nou conveni preveu l’ús de la Infermera virtual en la utilització del portal com una eina de prescripció de consells de salut i d’hàbits de vida saludable pels 1.500 professionals de la salut que cobreixen, des del CSdM, les necessitats dels més de 400.000 habitants de la comarca catalana del Maresme.
Segons la delegada comarcal del COIB al Maresme, Laura Curell, “es tracta de posar a l’abast dels professionals un recurs d’informació contrastada que serveixi per complementar l’assistència de cara a situacions com la d’un post operatori.”
Per garantir un ús òptim de l’eina, s’ha dissenyat un pla de formació dirigit als professionals sanitaris amb l’objectiu d’acompanyar-los en l’ús de la IV en la seva pràctica professional, que cerca aportar-los respostes innovadores en l’atenció a la salut dels ciutadans. Les inscripcions a aquest programes formatius es podran formalitzar a partir del setembre a través del CSdM.
Fer créixer junts la Infermera virtual
El conveni signat per totes dues institucions preveu també la col·laboració de diverses infermeres expertes en l’ampliació dels continguts de la Infermera virtual.
Un total de sis professionals contribuiran en els propers mesos a desenvolupar continguts de salut sobre la depressió, la hipertensió, la violència de gènere i la malaltia pulmonar obstructiva crònica.
La consumació d’una col·laboració productiva
El document, signat el passat 15 de juliol, dóna caràcter oficial a una col·laboració endegada ja fa més d’un any i que ha estat molt prolífica. I és que l’Hospital de Mataró va ser clau per a l’elaboració dels primers continguts en format audiovisual d’Infermera virtual.
El passat mes de febrer el CSdM va cedir les seves instal·lacions a l’equip d’alumnes de Comunicació Audiovisual del Tecnocampus Mataró, encapçalat per Oleguer Rocafull, per poder enregistrar el primer dels vídeos sobre els continguts de salut d’Infermera virtual. Uns audiovisuals inscrits en el marc del conveni en virtut del qual els alumnes del centre universitari poden desenvolupar el seu treball de fi de grau en col·laboració amb la IV.
El proper mes de setembre es publicaran nous vídeos de la sèrie consells de salut d’Infermera virtual.