29 de desembre de 2023

    Les infermeres de Barcelona obren un nou servei de promoció de la salut amb l’Aula de Salut Sènior, la nova activitat impulsada pel programa “Expertes 65”, un espai divulgatiu de la salut adreçat a ciutadans i ciutadanes sèniors, on les infermeres expertes jubilades abordaran temes d’actualitat de la salut. La primera de les activitats serà el 16 de gener del 2024.

    El Projecte “Expertes 65” del COIB presenta el programa Aula de Salut Sènior 2024

    El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) ha impulsat, a través del programa “Expertes 65”, l’Aula de Salut Sènior per tal de promoure l’envelliment actiu i saludable dels ciutadans sèniors, proporcionant informació sobre els hàbits saludables, els recursos sanitaris, els avenços en l’atenció social i sanitària, etc.

    El COIB busca així la manera de comptar amb el saber i l’experiència que ha adquirit les persones sèniors durant la seva trajectòria laboral i així, optimitzar el talent de les infermeres jubilades, ja que serien elles les protagonistes de totes aquestes activitats.

    Totes les xerrades seran al COIB (C/Pujades 350, Barcelona), en horari de matí, d’11:00h a 12:30h i d’inscripció completament gratuïtes. Per inscriure-us, només heu de facilitar-nos les vostres dades i a quina xerrada voldreu assistir a través del correu expertes65@coib.cat

     

     

    Programa

    • 16 de gener: “Com viure més i millor”

    Josep Carné: President de la Federació d’Associacions de persones grans de Catalunya (FATEC)

    Assumpció Gonzàlez, Infermera membre del Consell Assessor de l'Atenció Integrada Social i Sanitaria en representació del Departament de Salut i vocal de la Federació d’Associacions de persones grans de Catalunya (FATEC)

    • 20 de febrer: “Assistència a la salut mental infantojuvenil a Catalunya”

    Antoni Vaquerizo, Infermer especialista en salut mental, expert en assistència, docència i gestió a la xarxa de Salut Mental de Catalunya.

    • 19 de març: "Què sabem sobre la diabetis?”

    Dra. Pilar Isla, Infermera i antropòloga. Experta en diabetis, educació terapèutica a persones amb malalties cròniques, salut pública i comunitària i investigació qualitativa.

    • 16 d’abril: “Les desigualtats de gènere, factor de risc en la salut mental de les dones"

    Dra. Assumpta Rigol, Infermera especialista en Salut Mental i Antropòloga. Màster en psiquiatria social. Experta en gènere i salut i diverses modalitats d'intervenció terapèutica.

    • 21 de maig: "Les imatges exploratòries: Eines per millorar l'atenció a la salut dels ciutadans"

    Antoni Hernández, infermer expert en Diagnòstic per a la Imatge de l’Hospital Germans Trias i Pujol. President de la Societat Espanyola d’Infermeria Radiològica.