L’Àrea de Projectes del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) organitza, el pròxim dimarts 25 de febrer de 2025, la jornada "Viure sense una llar, viure sense un nom", un esdeveniment dedicat a analitzar i reflexionar sobre el sensellarisme des d'una perspectiva interprofessional.
El sensellarisme és una realitat creixent que afecta milers de persones a les grans ciutats. Per abordar aquesta problemàtica us proposem una trobada amb experts i testimonis que analitzaran les causes i conseqüències d'aquesta situació i proposaran solucions des de diferents àmbits.
L'esdeveniment tindrà lloc el dimarts 25 de febrer de 2025, de 17 a 20 h, a l'Auditori del COIB (C/ Pujades 350, 3a planta, Barcelona).
L'objectiu principal d'aquesta trobada és fer un abordatge integral del fenomen del sensellarisme, analitzant-ne les causes, les possibles solucions i la implicació de diferents agents socials i sanitaris. L'acte comptarà amb la participació de professionals del sector social i de la salut, així com testimonis que aportaran la seva experiència en primera persona.
Programa destacat
Després de la benvinguda institucional, la jornada començarà amb una entrevista a Dabo Malang, testimoni directe del sensellarisme. Seguidament, es duran a terme dues taules rodones.
La primera taula amb la presència de: M. Assumpció Laïlla, regidora de l'Ajuntament de Barcelona; Beatriu Fernández, directora d'Arrels Fundació; Eduard Sala, director de Càritas Diocesanas de Barcelona, i Paula Gil, presidenta de Médicos sin Fronteras.
La segona que estarà composada per les infermeres: Alícia Molina, infermera de Somnis Jaar Jaar, Isabel Huerga, infermera especialista en salut mental referent del programa Salut sense Sostre de l’Hospital de Sant Joan de Déu, Èric Fernàndez, infermer voluntari i promotor del documental “13 veus. Una realitat: El sensellarisme”, i de Trini Suesa, infermera de l’Associació Salut sense Sostre.
A més, es presentarà el documental "13 veus. Una realitat: El sensellarisme", que exposa la realitat de les persones sense llar a través de testimonis reals, posant de manifest la necessitat de polítiques públiques efectives per fer front a aquesta problemàtica.
Un espai de debat i acció
La jornada pretén ser un espai de debat i reflexió i reforçar la col·laboració entre professionals de diferents àmbits per tal d’establir aliances amb entitats socials que treballen directament amb aquest col·lectiu.
L'esdeveniment és una oportunitat per entendre millor les causes i conseqüències del sensellarisme i promoure accions conjuntes per combatre aquesta realitat social que afecta milers de persones.