S’ha lliurat un reconeixement a l’Associació Catalana d’Infermeria d’Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor, a l’Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica, a l’Associació Catalana d’Infermeria de Salut Mental, a l’Associació Catalana de Llevadores, a l’Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya, a l’Associació Febe d’Història d’Infermeria de llengua catalana, a la Societat Catalano-Balear d’Infermeria (SCBI) i a Sor Lucía Caram
Set societats científiques liderades per infermeres han estat reconegudes pel Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) per la seva contribució al desenvolupament i la visibilitat de la professió, a l’evolució de les especialitats i els àmbits d’exercici que representen. Els guardons es van lliurar el dia 11 de maig un acte institucional a la seu de la corporació per celebrar el Dia Internacional de les Infermeres.
Durant l’esdeveniment, que va presentar la periodista Elisenda Carod, una de les protagonistes de la campanya publicitària d’enguany, també es va reconèixer Sor Lucía Caram, una persona impulsora d’activitats solidaries que lluita contra la pobresa, promou la inclusió social i defensa les persones més vulnerables.
Les societats científiques infermeres que han rebut el reconeixement del COIB són les següents: l’Associació Catalana d’Infermeria d’Anestèsia, Reanimació i Terapèutica del Dolor (ACIAR-TD), per la seva voluntat de fer visible la figura de la infermera d’anestèsia de promoure l’excel·lència de les cures a la persona sotmesa a anestèsia i teràpia del dolor.
L’Associació Catalana d'Infermeria Nefrològica (ACIN), per contribuir a la millora de la cura de les persones amb una malaltia renal i el seu entorn, posant en valor el paper cada cop més destacat de la infermera.
L’Associació Catalana d’Infermeria de Salut Mental (ASCISAM), per la seva implicació en donar veu a les persones usuàries de la xarxa de salut mental i per dissenyar, juntament amb les infermeres, cures infermeres de salut mental de qualitat.
L’Associació Catalana de Llevadores, pel foment de la professió i per promoure la millora de la salut sexual i reproductiva de les dones i les seves famílies.
L’Associació Febe d’Història d’Infermeria de llengua catalana, per preservar el llegat històric de la professió al llarg del temps i el seu lideratge al projecte del COIB Preservem la memòria.
I per últim, la Societat Catalano-Balear d’Infermeria (SCBI), per la seva voluntat de contribuir al desenvolupament de la ciència infermera i de fomentar activitats de divulgació científica i tècnica.
Després de l'entrega dels guardons, els assistents van poder gaudir d’un còctel i d'un refrigeri, que va estar amenitzat amb música del DJ Jordi Carreras. Infermera virtual va oferir un espai saludable als assistents, que va comptar amb la col·laboració d’Ametller Origen.