FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
9 de novembre de 2011
    Infermeres vinculades amb diverses organitzacions no governamentals defensen l’educació de la població i també la formació contínua dels professionals com una de les principals vies per millorar la salut i la qualitat de vida de les comunitats dels països del Tercer Món.
     
    Aquesta va ser una de les principals conclusions de la V Xerrada solidària que el passat 26 d’octubre el Col·legi va organitzar per donar a conèixer l’aportació de les infermeres en el món de la cooperació. En aquesta sessió hi van participar representants d’InsolÀfrica, Mbolo Association i Sonrisas de Bombay.
     
    La fundadora d’InsolÀfrica i infermera Núria Pagespetit va explicar el projecte que s’està endegant des d’aquesta ONG per crear una escola d’Infermeria a la regió camerunesa de Kribi per tal de millorar el grau de capacitació de les infermeres que ja treballen en aquest país.
     
    Actualment, en aquest país part del personal sanitari que treballa sense cap títol ni acreditació oficial. Aquesta escola, que començarà a funcionar el proper curs escolar amb una capacitat inicial per a 40 alumnes, integrarà un programa de formació i establirà convenis amb hospitals i centres de salut per poder-hi fer pràctiques.
     
    L’educació és un dels eixos bàsics de Mbolo Association, que treballa a la zona d’Embolo de Gàmbia, amb la posada en marxa d’un centre de formació i ocupació per a dones que busca millorar l’educació bàsica, facilitar la seva entrada en el món laboral i empoderar la dona, va expicar una de les seves responsables,
     
    Des d’aquest centre de formació també es treballa l’educació per a la salut, a través de tallers setmanals per intentar frenar la mutilació genital femenina i per prevenir els mals d’esquena i els dolors articulars de les dones, que es deriven de les tasques físiques que realitzen diàriament.
     
    En el cas de l’ONG Sonrisas de Bombay un dels seus esforços per millorar la salut a la Índia es basen en dos projectes específics encaminats a atendre les persones amb lepra i a diagnosticar el tractament i el seguiment de persones afectades per càncer, va explicar un dels seus responsables, José Mansilla.