FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
8 de març de 2012
    “El nostre somni seria que hi hagués una infermera a cada escola”
     
    Maribel Mendez
     
    Maribel Méndez
     
    Secretària
    Societat Científica Espanyola d’Infermeria Escolar (SCE3) a Catalunya
     
    La secció catalana de la Societat Científica Espanyola d’Infermeria Escolar s’acaba d’instal·lar a la seu del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona amb l’objectiu de promoure i difondre aquesta figura professional i de ser un punt de trobada per intercanviar idees i experiències. 
     
    Aquesta associació, de la mateixa manera que d’altres entitats, utilitza els espais i el suport administratiu que el COIB cedeix a societats científiques infermeres per poder desenvolupar les seves activitats professionals.
     
    Quin és l’objectiu del naixement d'SCE3 a Catalunya?
     
    A través de la nostra entitat, que presideix la infermera Mar Martínez, volem fer difusió, promocionar el rol de la infermera que exerceix en l’àmbit escolar i oferir un punt d’acollida per aquest col·lectiu. El nostre somni seria que hi hagués una infermera per a cada centre escolar.
     
    Quines són les principals línies de treball de la infermera que exerceix en aquest àmbit?
     
    Aquesta infermera fa activitats de promoció i educació per a la salut amb els nens i nenes i per extensió a tots els membres de la comunitat educativa, promociona els hàbits de vida per a un estil de vida saludable, atén petits accidents que es puguin produir a l’escola i fa un seguiment específic de nens amb diabetis o en situacions cròniques. Ara mateix hi ha poques escoles que tenen infermera i el més habitual és que una infermera de districte cobreixi diversos centres. 
     
    Des d’aquest àmbit, podeu ajudar a visualitzar el rol professional entre els nens.
     
    Evidentment que des de l’entorn escolar i de manera indirecte acabem fent pedagogia de tot allò que podem oferir com a infermeres. Hi ha moltes famílies que no coneixen què fa la infermera fins que els seus fills tenen un problema de salut, però un dels nostres objectius principals és fer que els nens i nenes, tinguin o no tinguin un problema de salut,  siguin autònoms i responsables de la seva salut.
     
    Quines són les iniciatives que us heu fixat per aquest any?
     
    En breu iniciarem un treball d’investigació per analitzar la situació de les infermeres que treballen en l’entorn escolar. També tenim previst en els propers dos anys organitzar una jornada científica a Barcelona i un congrés d’infermeria escolar a Girona. Però estem als inicis.
     
    També tenim intenció de promoure la Infermera virtual a les escoles, perquè pensem que és un portal amb moltes potencialitats per fer educació per a la salut i perquè els docents i alumnes ho puguin utilitzar com un canal de consulta.
     
    Podeu contactar amb aquesta entitat tots els dijous, de 16 a 20 hores, trucant al telèfon gratuït d’atenció col·legial, el 900 705 705, i a través del correu electrònic vocaliacatalunya.sce3@gmail.com.