El portal Infermera virtual duplica les seves visites mensuals en un any
2 de setembre de
2011
La Infermera virtual, el portal d’educació i promoció per a la salut del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, ha duplicat en el darrer any el nombre de visites mensuals, en passar de 33.100 a 67.029 visites, el passat mes de juny. El 87% dels usuaris són persones que hi entren per primera vegada.
Aquest portal, una eina de treball per a les infermeres que permet complementar l’atenció presencial que ofereix a l’usuari, es va posar en funcionament el 20 de maig de 2009, fa més de dos anys. Es tracta d’un projecte, que implica a 43 infermeres, impulsat des de 2005 pel COIB i que guia tota l’oferta professional de la corporació.
El 83,94% dels usuaris d’Infermera virtual hi accedeix a través de google i altres cercadors, mentre que un 11,7% ho fa accedint directament a www.infermeravirtual.com. L’accés a través de la pàgina corporativa del COIB, de Vademecum i de les xarxes socials són els següents punts d’inici que utilitzen els usuaris per accedir a la Infermera virtual.
Actualment, la Infermera virtual integra un total de 43 Fitxes Què Cal Saber, que són les unitats bàsiques d’informació de la web, i deu fitxes sobre l’estructura i funció del cos humà. En el darrer any s’ha incorporat a l’oferta de continguts informació, suggeriments i consells per a persones -afectades, familiars o professionals- que estan vivint un procés oncològic o d’embaràs, entre d’altres temes.
Aquestes fitxes es sumen a d’altres que ja es trobaven al portal, com les relacionades amb la infància, l’adolescència, adultesa i vellesa o les referents a les vuit activitats de la vida diària –respirar, menjar i beure, moure’s i mantenir una postura corporal correcte, eliminar, reposar i dormir, evitar perills i prevenir riscos, comunicar-se i interaccionar socialment i treballar i divertir-se-.
Durant el proper any, està previst poder incoporar nous continguts per respondre a les necessitats de salut de les persones afectades per una esquizofrenia, una insuficiència cardiàca i en el procés de final de la vida. Tots aquesta informació també preten donar suport als familiars i professionals d’aquests usuaris.
Aquest portal d’educació i promoció per a la salut està optant per integrar formats audiovisuals que ajudin a difondre tots els seus continguts. En els darrers mesos s’han incorporat dos píndoles audiovisuals sobre la higiène del nounat i la lactància materna, adreçada especialment al ciutadà.
Entrada a les xarxes socials
La web Infermera virtual ha fet una aposta decidida per la seva entrada a les xarxes socials, principalment amb l’obertura d’un perfil al twitter que permet difondre missatges d’interès vinculats amb continguts sobre salut que es poden trobar al portal, coincidint amb qüestions d’actualitat o amb la celebració de dies internacionals.
Infermeres del CAP El Castell de Castelldefels i de Badalona Serveis Asssistencials ja estan utilitzant de manera permanent aquest portal amb els usuaris com a recurs que els permet complementar l’atenció presencial. D’altres professionals també ho estan fent a nivell individual.
La Infermera virtual manté col·laboracions amb Vademecum, Sanitat Respon, la xarxa d’atenció primària sense fum, l’Institut Català d’Oncologia, Badalona Serveis.
Més de 500 seguidors a Twitter
El portal de promoció i educació per a la salut del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona, la Infermera virtual, creix a les xarxes socials i ho fa en nombre de seguidors, aconseguint més de 500 adeptes interessats en els missatges que difon l’eina a Twitter sota l’usuari @infermeria.
La Infermera virtual va començar a fer ús d’aquest nou canal de comunicació el febrer de 2010 amb l’objectiu de difondre informació relacionada amb l’actualitat sanitària, l’educació per la salut i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).
Des de llavors, ja s’han emès uns 357 missatges (tweets) amb enllaços selectius per aportar informació complementaria sobre els temes que més poden interessar tant a infermeres com a usuaris.
Us animem a seguir-nos i fer ús d’aquests canals on podreu aportar les vostres opinions i suggeriments i enfortir així l’interès col·lectiu sobre la professió infermera i l’educació i promoció per la salut.