Infermera virtual incorpora consells per persones amb MPOC al seu catàleg de continguts
11 de juny de2015
Una dieta equilibrada, abandonar el tabac, exercici regular o dur un seguiment per part del professional de la salut són algunes de les recomanacions d’Infermera virtual en relació a la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC). Les autores de la FQCS (Fitxa Què Cal Saber), Mª Carme Josep i Vanessa Vicente, aprofundeixen sobre quins hàbits o estils de vida ens previndran d'aquesta malaltia, com tractar-la, quins efectes pot produir o com podem tenir un millor control de la malaltia en el nostre dia a dia, entre d’altres consideracions.
La MPOC és un trastorn de salut prevalent al nostre país i presenta moltes complicacions, ja que engloba dues de les principals malalties pulmonars: la bronquitis crònica i l’emfisema pulmonar. Per tant, les persones amb MPOC no pateixen una sola malaltia, sinó dues, que en limiten la respiració.
El fet que es tracti d’una malaltia respiratòria genera, a banda dels símptomes físics, modificacions en la vida personal, familiar i social d’aquelles persones que la pateixen. La disminució de la quantitat d’oxigen disponible afecta negativament a tota activitat que requereixi un esforç físic, com per exemple treballar, el sexe, etc., i les persones afectades s’han d’adaptar a noves rutines (treballar des de casa, activitats que no impliquin un esforç físic, etc.) per tal de poder continuar tenint una vida social activa.
Aquesta malaltia és la quarta causa de mort al món i el tabaquisme es presenta com la principal font d’intoxicació. Segons dades de la OMS, actualment hi ha, aproximadament, 210 milions de persones afectades por la MPOC. Tot i això, es tracta d’una malaltia infradiagnosticada, és a dir, moltes persones no saben que la tenen perquè no els l’han diagnosticat.
És per aquest motiu que Infermera virtual, amb l’ànim de coresponsabilitzar als ciutadans de la seva pròpia salut, ha decidit publicar la FQCS sobre la MPOC i, d’aquesta manera, ajudar al ciutadà a prendre les millors decisions sobre la seva salut. Així doncs, l’adopció d’hàbits de vida saludables esdevé clau per tal d’afrontar o prevenir una malaltia que provoca complicacions respiratòries.
Els professionals de la salut, poden prescriure als usuaris el contingut d’aquesta FQCS i, en general, qualsevol contingut d’Infermera virtual i així dotar a l’usuari d’una informació actualitzada, contrastada i de caire infermer.
Vanessa Vicente Aicua, Diplomada en Infermeria, Màster en Medicina Respiratòria i exercint com a infermera assistencial a la unitat d’hospitalització domiciliària de l’Hospital de Mataró, i Mª Carme Josep Candelich, Diplomada en Infermera i actualment Infermera de Gestió de Casos de Pneumologia, han sigut les encarregades de publicar aquesta fitxa.
Notícies relacionades:
- Infermera virtual oferirà consells de salut als treballadors de TMB (3 de juny de 2015)