FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
2 de novembre de 2011
     
     
    SETMANAGRAN.jpgMés de 300 persones, majoritàriament veïns, usuaris de centres residencials o centres de dia del districte de Sant Martí, però també familiars grans d’infermeres han participat del 24 al 28 d’octubre en tallers de promoció per a la salut organitzats pel Col·legi, amb motiu de la celebració de la Setmana Gran. 
     
    Els assistents, alguns d’ells cuidadors i infermeres del Grup 65, van poder participar de manera gratuïta en tallers de teràpia de riure, alimentació saludable, higiene postural, exercici físic, herbes remeieres, música i moviment, relaxació i música.
    També es van oferir tallers per aprendre a gestionar la farmaciola de casa, d’estimulació de la memòria, d’automassatge, de ball i d’aprenentatge dels beneficis que poden comportar els animals de companyia per a la salut.
     
    Els participants també van poder gaudir d’un taller artístic amb alumnes d’un col·legi del barri, i una exposició fotogràfica, amb les imatges captades per part dels alumnes del taller fotogràfic sobre l’entorn del districte de Sant Martí i els diversos rostres del seu veïnat.
     
    La infermera i organitzadora de la Setmana Gran, Isabel Llimargas, ha fet un bon balanç d’aquesta iniciativa, que enguany ha ampliat la seva oferta formativa i que ha permès difondre i ensenyar a les persones grans el que la infermera els pot oferir per promocionar la seva salut.
     
    Infermera de referència
     
    Durant la cloenda de la Setmana Gran, que va tenir lloc el passat 28 d’octubre, el president del Col·legi, Albert Tort, va demanar als participants de la Setmana Gran que preguntin per la seva infermera de referència en el seu centre de salut per tal que els acompanyi i els ajudi a seguir hàbits de vida saludable. setmanagran2.jpg
    També va ressaltar que poden consultar la Infermera virtual, el portal d’educació i promoció per a la salut del Col·legi, que permet trobar respostes a les preguntes per tenir cura de la pròpia salut.
     
    Per altra banda, la directora de Programes, Núria Cuxart, creu que la Setmana Gran és una “oportunitat” per oferir a les persones grans activitats que ofereixen les infermeres i de fer-ho en un format lúdic, diferent i divertit. “Es una manera de promoure l’autonomia i de fer salut, alhora que ens distraiem i divertim”, va apuntar.
     
    L’escriptora Rosa Regàs va tancar la Setmana Gran amb una xerrada sobre la seva particular visió de la vellesa, en base a les reflexions que recull en el seu darrer llibre “L’hora de la veritat”, publicat en castellà i en català. Regàs va defensar la necessitat de promoure l’autonomia durant la vellesa i de descobrir les vocacions ocultes per mantenir-se actiu. 
     
    I què opinen els participants?
     
    joana aorles.JPG
     
    Joana Eroles “Jo no sabia tot el què podien fer les infermeres. Hi ha moltes persones que ho ignoren, però el més important és que ens ajudin perquè seguim actius i no es quedem sols”.
     
    maria dolores.jpg
     
    Maria Dolores Fernández “Vaig llegir el cartell de la Setmana Gran del Col·legi i he decidit venir. Desconeixia el que feien les infermeres perquè jo, habitualment, no tinc contacte amb aquesta professional”.
     
    foto carnet3.JPG
     
    Agustí Taulat “La vida és un aprenentatge continuat i aquests tallers ens ensenyen a cuidar de nosaltres mateixos, de la nostra salut, i també de les persones del nostre entorn”.