La nova delegació a Sabadell del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona s’ha constituït amb l’objectiu d’apropar la corporació professional i tots els seus serveis a les infermeres i infermers que treballen i viuen en aquesta zona, respondre a les seves consultes i vetllar per la representació del col·lectiu en els ens locals.
La composició dels membres de la nova delegació, es va aprovar en la Junta de Govern del passat 11 de juliol, està encapçalada per la delegada Anna Pujol García, infermera assistencial de la Unitat Funcional Interdisciplinària Sociosanitària (UFISS) de Geratria de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.
La resta de membres de la delegació són Montserrat Santé Roig, infermera del Servei de Medicina Intensiva del mateix hospital, Susana Mesa Martínez, infermera del Centre d’Atenció Especialitzada Ripollet del Servei d’Atenció Primària Cerdanyola-Sabadell de l’Institut Català de la Salut, i Francisco Javier Montes Hidalgo, docent de l’Àrea de Salut Mental de l’Escola Universitària d’Infermeria Gimbernat.
En l’elecció dels membres d’aquesta delegació s’ha tingut en compte que hi hagués representació dels diferents àmbits infermers: atenció hospitalària, atenció sociosanitària, atenció primària, salut mental i àmbit docent.
Pla estratègic i operatiu de les delegacions territorials
En aquesta primera reunió, celebrada el passat 19 de juliol, va comptar amb la presència del president del COIB, Albert Tort, el vocal vocal de salut mental de la Junta de Govern i responsable de les delegacions comarcals del COIB, Albert Granero, i la tresorera, Marta Olivares Obis, que van donar la benvinguda als membres de la delegació de Sabadell i presentar el pla estratègic i operatiu de les delegacions territorials.
El pla estableix intervencions agrupades en diferents línies estratègiques. En matèria de formació, preveu apropar a la comarca alguna activitat del pla formatiu del COIB, en l’àmbit de la docència, col.laborar amb les institucions docents, així com fomentar i potenciar la recerca.
Pel que fa a la gestió, s’ha marcat com a objectius establir relacions de col·laboració amb organitzacions, direccions de serveis infermers i òrgans polítics i professionals, amb la fi de treballar de manera conjunta i coordinada aspectes vinculats amb la professió.
Vetllar pel desenvolupament de la professió i de les especialitats, així com per la correcta imatge de la professió en la societat són altres de les actuacions que s’ha marcat en el pla estratègic de les delegacions territorials del COIB.