FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
12 de gener de 2015
    depressió.jpgCom podem prevenir l’aparició de la depressió? En el cas de patir-la com afavorir una evolució positiva de la malaltia? Quina alimentació hem de fomentar? Aquestes són algunes de les respostes que trobareu a la nova fitxa sobre depressió que s’ha publicat a la Infermera virtual, el portal d’educació i promoció de la salut del COIB.
     
    La depressió és la quarta causa de discapacitat arreu del món i l’any 2020 serà la segona causa, només superada per la cardiopatia isquèmica, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS).
     
    Tant per prevenir la seva aparició com per afavorir una evolució positiva de la malaltia s’aconsella fomentar factors protectors des de la infància, com la resiliència, tenir una visió positiva d’un mateix, disposar de suport familiar i social o promoure una alimentació rica amb midó (arròs, pasta, llegums), llavors de lli i de carbassa, vitamina B o magnesi són consells que es poden trobar a la Fitxa de la Depressió publicada recentment.
     
    L’autora del contingut és Marta Padilla, infermera assistencial en serveis de psiquiatria des de l’any 2008.