FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
8 de març de 2016
    El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB) i l’Associació Dones Juristes han acordat treballar conjuntament a fi d’oferir assessorament jurídic especialitzat a les col·legiades que així ho demanin en el marc del PROGRAMA AJUDA del Col·legi, a través del quan s’atén i ajuda a infermeres que pateixen o han patit una situació de violència en l’àmbit de parella.

    Aquest acord permet incloure l’assessorament jurídic especialitzat en situacions de maltractament dins del programa assistencial del COIB, que ja ofereix igualment atenció psicològica especialitzada a través d’un conveni amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COCP). L’acord signat amb Dones Juristes inclou un primer assessorament gratuït i tarifes reduïdes per les infermeres en situació d’atur en casos de requerir demandes concretes derivats d’una situació de violència de gènere com ara procediments penals, familiars o civils.

    “És molt important que aquests casos siguin abordats des de l’especialització en violència de gènere, l’experiència i trajectòria aportada per l’Associació Dones Juristes”, afirma el president del COIB, Albert Tort i Sisó, ”aquest acord ens permet garantir l’ajuda i suport amb total confidencialitat i amb la millor atenció professional que puguin necessitar les infermeres que lamentablement es trobin en aquesta situació”.

    El PROGRAMA AJUDA és un servei assistencial en el que, a més a més de l’assessorament i acompanyament psicològic aportat pels professionals del COPC, també ofereix recursos d’atenció jurídica, sanitària i social a la dona afectada.

    PROGRAMES SOCIALS PER A LES INFERMERES

    Els programes de suport i autocura desenvolupats pel COIB abracen diferents circumstàncies en les que les infermeres i infermers poden trobar-se al llarg de la seva vida. És el cas del Programa Ajuda però també d’altres tres programes que tenen com a objectiu donar suport i atenció al col·lectiu infermer de la província de Barcelona en casos particulars i amb total confidencialitat:
    - PROGRAMA RETORN, amb el que s’ajuda a les persones afectades per problemes de salut mental o addicció a superar la malaltia i els problemes laborals que comporta, amb l'objectiu de la rehabilitació i la reinserció a la vida laboral.

    - INFERMERA PORTADORA, amb orientació i recomanacions per aquelles infermeres i infermers que sou portadors del Virus d’Immunodeficiència Humana o del virus de les hepatitis B o C.

    - CAP INFERMERA SOLA, programa de voluntariat dirigit a infermeres i infermers  que es troben soles o en risc d’aïllament social.
     
    Notícies relacionades: