FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
22 d’abril de 2016
    Després de veure i analitzar el debat generat per la moció presentada per la CUP, en el ple de l'Ajuntament de Manresa, entorn a la millora de la vida en l'àmbit de la salut sexual de les dones. Sorprèn que ni a les xarxes socials ni en els diferents mitjans de comunicació on s'ha tractat el tema, s'hagi tingut en compte el paper de les infermeres i les llevadores en aquesta qüestió.

    A nivell dels mitjans, el tema s'ha focalitzat en els diferents dispositius i productes que s'utilitzen per recollir el flux menstrual, i en la publicitat encoberta (o no encoberta) que fan les marques que comercialitzen uns determinats productes, en les xerrades que s'ofereixen a les escoles i instituts. En aquest sentit també és curiós que no s'hagi fet esment a les intervencions que realitzen infermeres i llevadores a les escoles i instituts referents a aquest tema.
     
    La cartera de serveis de les unitats d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) de suport a l'Atenció Primària inclou l'atenció a joves, i dins d'aquesta l'atenció comunitària a l'escola, en que la llevadora dóna suport a la infermera del programa "Salut i Escola" en les intervencions que es realitzen sobre la salut sexual i reproductiva a joves de tercer i quart d'Educació Secundària Obligatòria (ESO).
     
    Des dels ASSIR s'ofereixen tallers per treballar a les escoles temes referents a la salut sexual i reproductiva, també com a eina per donar a conèixer l'atenció que s’ofereix als joves des d'aquest dispositiu.  
     
    Els professionals competents en tractar qüestions de salut sexual i reproductiva són les infermeres i sobretot les llevadores. Per tant, si es vol que els joves disposin d'una informació veraç i de qualitat que fomenti conductes de salut, és imprescindible comptar amb la feina de les llevadores.
     
    Vocalia de llevadores del COIB