Es crea el Grup d'Infermeria Urgències i Emergències del COIB per treballar per l'avenç professional i competencial de les infermeres i infermers especialitzats en urgències i emergències, així com els serveis de rescat del Grup d'Emergències Mèdiques de Bombers de la Generalitat o de Bombers de Barcelona.
Les infermeres i infermers especialitzats en urgències i emergències, així com els serveis de rescat del Grup d’Emergències Mèdiques de Bombers de la Generalitat o de Bombers de Barcelona requereixen d’una formació molt especialitzada però actualment encara no tenen reconeguda oficialment aquesta especialitat. Amb la voluntat de reconèixer-la i treballar pel seu desenvolupament professional neix el Grup d’Infermeria d’Urgències i Emergències del COIB.
El Grup està integrat per infermeres i infermers que treballen en les diferents àrees d’atenció especialitzada i que destaquen dins les seves organitzacions per la seva implicació en la defensa del desenvolupament professional de la infermeria. El grup està coordinat per Octavi Rodríguez, infermer del SEM i l’acompanyen Noemí Hernández, de l’Hospital Clínic; José Manuel Blanco, de l’Hospital Sant Joan de Déu; Dani Martínez, infermer del SEM i professor associat a la UAB; Benito Pérez, infermer del SEM i professor associat a la UB; Eduard Sierra, infermer de la Central de Coordinació Sanitària del SEM; Sergio Cazorla, infermer de la taula de coordinació de mitjans aeris i Lucía Rodríguez, infermera de Bombers de Barcelona.
Aquest Grup pretén treballar per aconseguir la visibilitat de la infermera d’urgències i emergències així com convertir-se en un grup de referència en aquest àmbit d’actuació. Entre les seves actuacions més immediates destaca elaborar un document marc que defineixi les competències reconegudes d’aquestes infermeres així com les seves recomanacions formatives i crear una assessoria tant per als professionals com per a la població usuària en general i professionals d’altres àmbits. A nivell formatiu, volen promoure la formació especialitzada en urgències i emergències entre els professionals i amb les universitats (com cursos de Suport Vital Avançat o tallers de reciclatge) i promoure la recerca entre els professionals, la publicació d’articles, i donar suport a projectes científics professionals, entre d’altres actuacions.