FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
2 de juliol de 2013
    Sessió sobre coaching alimentariMenjar de manera saludable és una inquietud de moltes persones i sobretot d’aquelles que treballen a l’àmbit sanitari. Per altra banda prendre mesures per evitar el sobrepès i l’obesitat, és una preocupació que està en la ment de moltes persones. Anar més enllà d’una simple dieta  i treballar els hàbits alimentaris i de vida, conèixer les motivacions i augmentar l’autoestima de la persona és la feina dels ‘coach’ alimentaris com Núria Rabella, que ha protagonitzat una nova sessió del cicle d’Aules de coneixement i pràctica infermera de teràpies naturals i complementàries. 
     
    El passat dia 13 de juny aquesta infermera i metgessa, experta en coaching va explicar com aplica els seus coneixements en lideratge personal a l’àmbit de l’alimentació. Segons la Núria l’ajuda d’un coach millora significativament els resultats a l’hora de plantejar-se un canvi per assolir uns hàbits d’alimentació saludables i un pes equilibrat.
     
    “Hem de fugir de les dietes miracle i de les operacions bikini, el que el coaching alimentari cerca és produir un canvi durador, persegueix la continuïtat” va dir Núria Rabella. I és que aquesta disciplina ofereix afegir la gestió de les emocions a les altres eines que habitualment es fan servir per perdre pes: l’alimentació poc calòrica o l’exercici físic, entre d’altres.
     
    Si el coaching personal és un procés que condueix a la persona a conèixer-se millor i a gestionar bé els seus recursos, el coaching alimentari treballa aquestes eines personals per orientar-les a seguir una dieta saludable i adequada a les necessitats de la persona. I és que segons aquesta disciplina, reforçant l’autoestima i les habilitats personals es fa més fàcil seguir una dieta amb èxit.
     
    En les dues hores que va durar l’activitat es van combinar exercicis pràctics i de relaxació amb aspectes teòrics, que es van centrar en definir la relació entre l’usuari i el coach.
     
    Segons va explicar Rabella, “es tracta d’una relació molt propera, el coach mai jutja a la persona sinó que l’acompanya amb preguntes que la porten a la reflexió profunda.”
     
    Així, Rabella va comentar que les seves sessions es basen sobretot en preguntes de reflexió com “quins sentiments tens respecte a l’alimentació que ara estàs fent?” per tal que sigui la persona atesa qui en tregui les seves pròpies conclusions i trobi, dintre seu, els recursos que pot aplicar per aproximar-se cada vegada més al seu objectiu de salut.
     
    Per aquest motiu, el coach treballa la relació amb l’usuari des del fonament de la confiança. Una confiança que és indispensable per al desenvolupament del procés de coaching.
     
    El cicle d’Aules de coneixement i pràctica infermera en teràpies naturals i complementàries és una iniciativa de la Comissió de Teràpies Naturals i Complementàries del COIB. Si tens interès en assistir a la proper sessió, que tractarà sobre les herbes remeieres, pots inscriure’t fent clic aquí.