FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
10 de setembre de 2014
    NVivo_Logo web.jpgEl Servei de Biblioteca i Documentació Infermera del COIB posa a disposició de les col·legiades que estan fent un estudi qualitatiu o mixt l’aplicació informàtica Nvivo que proporciona un espai de treball per ajudar-los en les diferents etapes del procés de recerca: des de l’organització del material i l’anàlisi fins la comunicació i els informes.
     
    Aquest software els ajudarà a compilar, organitzar i analitzar fàcilment la informació recollida durant el treball de camp, independentment de l’estratègia utilitzada (entrevistes, grups de discussió/grups focals, notes d’observació, àudio, xarxes socials i pàgines web, entre d’altres).

    A banda de ser un programa per analitzar dades qualitatives, aquest recurs, disponible en castellà, és una eina molt potent de cerca, consulta i visualització de les dades, les relacions entre elles i les opinions i idees que li sorgeixen durant l’anàlisi (memos). També els permetrà compartir fàcilment les anàlisis amb la resta de coinvestigadors.

    D’aquesta manera, la infermera que l’utilitza per als seus treballs de recerca pot dedicar més temps a l’anàlisi i a la descoberta de noves connexions en lloc de les tasques administratives, treballar de manera sistemàtica i assegurar-se de no passar per alt cap de les dades, investigar la informació i detectar connexions subtils que no seria possible d’identificar manualment i justificar cada punt des de l’evidència.

    Per fer ús d’aquest programa, que es troba instal·lat en un dels ordinadors de la biblioteca i està a disposició de totes les col·legiades i col·legiats que ho requereixin, es necessita tenir coneixements previs sobre el seu funcionament.

    Per tal d’utilitzar aquesta aplicació us podeu adreçar a la bibiblioteca del COIB. Els horaris d’atenció són de dilluns a dijous, de 9.15 a 20 hores i els divendres, de 9.15 a 15 hores.
     
    Si necessiteu suport a l’hora de plantejar la vostra anàlisi de les dades qualitatives o el vostre treball de recerca, teniu a la vostra disposició l’Àrea de Recerca del COIB que compta amb un servei d’assessorament per fer-ho possible. També compteu amb l'assessoria de presentació i redacció d’un treball científic, que ofereix suport en aspectes de redacció, ús del llenguatge, estructura o ús de la bibliografia.