FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
15 de juliol de 2013
    CINAHLLa biblioteca del COIB ha celebrat una sessió per explicar l’existència de CINAHL, una gran base de dades amb més de 5.400 revistes indexades, de les quals més de 1.300 són d’accés lliure, i que també incorpora una gran quantitat de llibres. Donar a conèixer recursos com aquest, dirigit sobretot a infermeres que fan recerca, i assessorar en l’àmbit de la cerca documental és precisament un dels objectius del Servei de Biblioteca i Documentació Infermera (SBDI) de la corporació.
     
    Durant la presentació d’aquest espai informatiu, organitzat el passat 9 de juliol i a la qual van assistir més d’un centenar d’infermeres i infermers, la directora de Programes del COIB, Núria Cuxart, va assegurar que “les necessitats de consumir i fer recerca són una realitat entre el col·lectiu infermer, ja que no toquem d’oïda, sinó que confirmem supòsits, comencem a fer evidència a partir dels resultats de la pràctica diària”.
     
    Mostrar les possibilitats que ofereix una eina com CINAHL, amb una utilització cada vegada més extens al nostre país, és una manera d’ajudar i donar suport a infermeres interessades en el seu creixement professional. En aquest sentit, l’SBDI del COIB ofereix assessorament per a la cerca documental a l’hora d’elaborar treballs de recerca.
     
    En concret, la base de dades CINAHL permet fer cerques a partir de paraules intuïtives o fent ús del tesaure, que utilitza un llenguatge controlat organitzat per categories jeràrquiques de matèries, equivalent en totes les llengües. A dins de la plataforma, l’usuari pot crear carpetes personals per desar les cerques i la documentació obtinguda.
     
    Aquesta eina d’EBSCO Publishing està disponible en anglès, malgrat que la interfície es pot llegir en castellà. Ofereix fulls de cures basades en l’evidència, accés a llibres de referència i lliçons ràpides per facilitar formació continuada, amb un gran mòdul específic sobre teràpies naturals. CINAHL públic assistent
    Tot i que el COIB encara no compta amb aquesta eina, pensada per oferir-se des de les institucions i biblioteques, la biblioteca ha volgut donar-la a conèixer a les col·legiades i col·legiats per la gran possibilitat de recursos que ofereix i per tal que qui té accés a les biblioteques universitàries o a grans centres assistencials que la tenen a la seva disposició, en puguin fer ús.
     
    Suport per al teu treball de recerca
     
    El Servei de Biblioteca i Documentació Infermera del COIB no només posa a l’abast llibres i documentació recomanada, sinó que ofereix suport per organitzar els documents i la bibliografia d’un treball de recerca, fer una cerca documental o resoldre qualsevol dubte sobre aquesta qüestió. També posa a l’abast diversos recursos virtuals a través de la web del COIB  dirigits especialment a les infermeres.

    L’horari de la biblioteca és de les 9 a les 20 hores, excepte els divendres que tanca a les 15 hores. Per concertar una consulta has de demanar cita a Maite Framis, responsable de la biblioteca, enviant un correu a biblioteca@coib.cat. També pots contactar amb Jordi Cardila, auxiliar de la biblioteca, enviant un correu a jcardila@coib.cat. Si ho prefereixes pots trucar al telèfon gratuït d’atenció col·legial, el 900 705 705.
     
     
     
    Informacions relacionades
     
    Vine a conèixer tot el que t’ofereix la teva biblioteca