La biodescodificació, una manera de conservar la salut treballant les emocions
23 de gener de2012
El Col·legi ha donat el tret de sortida al cicle “Aules de coneixement i pràctica infermera en teràpies naturals”, coordinat per la Comissió de teràpies naturals i complementàries del COIB. En aquesta primera sessió, les terapeutes Montse Batlló i Núria Amorós han explicat les principals claus per entendre la biodescodificació.
Passades les vuit del vespre, les més de 250 infermeres assistents encara cosien a preguntes les dues infermeres biodescodificadores. La possibilitat de guarir algú cercant una experiència traumàtica, que ha pogut ocasionar la seva situació de salut, va seduir a les professionals concentrades a la sala d’actes de la seu del COIB.
La biodescodificació és, segons Núria Amorós, la ciència no establerta, que entén la malaltia com la manifestació d’un desequilibri intern entre la part conscient o cognitiva, del nostre cervell, i la seva part emocional o inconscient.
Aquesta disciplina, que té la seva base teòrica en figures com Carl Jung o Sigmund Freud, estableix que per superar una situació de salut adversa, cal observar el que ens envolta i la manera com gestionem les emocions que ens provoca. Només així, podrem trobar l’origen emocional del nostre estat de salut.
En paraules de Núria Amorós “Si les dones tenim la convicció real o sentida de que hem perdut el nostre fill, podem desenvolupar un càncer de pit, ja que el nostre cos està tractant de generar més cèl·lules, allà on entén que s’ha d’esforçar, per tal de recuperar la figura perduda i, per tant, l’equilibri emocional”.
Així doncs, per superar un problema de salut la biodescodificació prescriu el Bio-Shock. És a dir, cercar l’origen emocional de la malaltia i fer entrar en coherència les nostres vessants emocional i racional.
Aquesta teoria també es fonamenta en àmbits de la ciència com la física quàntica i la teoria computacional i entén la naturalesa com un conjunt d’informació. Un corpus que es pot descodificar per entendre els seu funcionament intern i els desequilibris que pot presentar.
“En definitiva es tracta de desvetllar la informació que ja es troba en el nostre interior” assegura Montse Batlló afegint que “en realitat el cos humà es com un súper ordinador quàntic que no entenem ja que ens entestem en fer-lo servir com un telèfon analògic”.
Per totes dues terapeutes, és necessari que reconciliem les nostres vessants emocional i racional per tenir una vida sana i contribuir a la salut dels demés. Això equival a treballar per la pròpia felicitat com a principal eina per fer feliç els altres.
La biodescodificació és una disciplina avalada per centenars d’estudis científics i institucions, entre elles la Universitat de Berkley. De fet, en aquest centre acadèmic nord-americà, han establert una relació directa entre els problemes cardíacs i arterials i la supressió de les emocions traumàtiques.
Segons l’evidència no es tracta tant de tenir emocions positives o negatives com de reconèixer, sense prejudicis, les nostres emocions encara que siguin negatives. Segons Amorós “Cal ser coherent per ser feliç i estar sà, i no hi ha res més coherent que assumir les pròpies ombres”.
El cicle “Aules de coneixement i pràctica infermera en teràpies naturals” continuarà el proper 16 de febrer amb una sessió sobre el Jin Shin Jyutsu terapèutic.