La geobiologia, mesurant l’ambient per fer-lo més saludable
5 de febrer de
2013
Les persones vivim rodejades d’emanacions energètiques provinents d’objectes, del medi ambient i també dels essers vius, que ens rodegen. Aquestes emanacions, ja siguin electromagnètiques o elèctriques i la seva influència en la nostra salut, són l’objecte de la geobiologia, una teràpia complementària que ha protagonitzat una nova aula de coneixement i pràctica infermera
organitzada per la comissió de teràpies naturals i complementàries del COIB.
El passat dijous 17 de gener l’expert geobiòleg Tomás Fernández va explicar com la geobiologia mesura l’entorn per dur a terme avaluacions del nostre entorn immediat (casa nostra, una oficina, etc.) per tal d’adaptar-lo i adaptar-nos a ell i gaudir així d’un entorn més saludable.
“Els geobiòlegs sempre anem pel món carregats d’equips que semblen trets d’una pel·lícula dels Caçafantasmes però que ens serveixen per controlar l’impacte en la nostra salut d’objectes tan quotidians com els telèfons mòbils”, va explicar.
El que fa la geobiologia amb aquests mesuraments és determinar quin és el nivell de salubritat, en termes energètics, d’un espai o un objecte concrets. Un cop mesurat proposa una sèrie de protocols per inhibir els corrents energètics potencialment nocius i potenciar aquelles emanacions que són saludables un habitatge, un mitjà de transport o qualsevol altre espai.
Des de fonts naturals, com corrents d’aigua subterrànies, a elements artificials, com els materials de construcció d’un edifici o els aparells electrònics que fem servir dia a dia com tot el que ens rodeja emet un flux energètic que ens pot afectar.
Des de fonts naturals, com corrents d’aigua subterrànies, a elements artificials, com els materials de construcció d’un edifici o els aparells electrònics que fem servir dia a dia com tot el que ens rodeja emet un flux energètic que ens pot afectar.
De fet, la geobiologia ha relacionat els desequilibris energètics del nostre entorn amb situacions de salut que cada cop són més comuns. La fibromiàlgia, el síndrome de fatiga crònica, la tensió muscular, l’ansietat, determinades al·lèrgies o fins i tot tumors i càncers troben a vegades la seva explicació en un entorn influït per emanacions energètiques nocives.
Un cas especialment mediàtic ha estat el de la lipodistròfia semicircular, un síndrome que han patit treballadors d’edificis d’oficines degut als materials de construcció i que ha afectat edificacions tan emblemàtiques com l’edifici de Gas Natural de Barcelona.
Fernández també va explicar com els mesuraments centren la pràctica d’aquesta teràpia, i han fet d’ella una de les disciplines amb més evidència científica dintre de l’àmbit de les TNiC.
De fet, la geobiologia compta amb el reconeixement de la comunitat científica, que el 1991 va atorgar el premi Nobel de física a Erwin Naher i Bert Sakman, pioners en la investigació dels efectes de les càrregues electromagnètiques sobre les cèl·lules humanes. Aquests dos científics han arribat a suggerir que en el futur els actuals medicaments seran substituïts per emissions de freqüències energètiques precises amb finalitats medicinals.
Què podem fer per prevenir en el nostre dia a dia?
Una de les parts de la intervenció de Tomás Fernández que va aixecar més interès entre els assistents a l’aula van ser els remeis que podem fer servir per minimitzar l’impacte de determinades freqüències en el nostre organisme i com poder aprofitar els corrents energètics presents al planeta de manera positiva.
Entre les primeres recomanacions, els telèfons mòbils van ser els grans protagonistes. “Només us diré que jo no en tinc” va explicar Fernández, però conscient de que aquests aparells han esdevingut imprescindibles, va recomanar no dur-los a prop del cor, ni dels ronyons i si és possible fins i tot apartats del cos.
Així mateix, va recomanar no apropar-los al cap mentre estan sonant ni fins a que les persones a les que truquem hagin despenjat el seu telèfon. Va suggerir fer-los servir com a telèfons d’emergència i conservar els telèfons fixes per al seu ús habitual.
Entre les recomanacions per aprofitar les emissions energètiques de la Terra va destacar la orientació del llit on dormim. Els geobiòlegs recomanen dormir amb el capçal orientat al nord si es vol gaudir d’un descans profund. Dormir orientats cap al sud o l’est ens pot estimular o revitalitzar, però haurem d’evitar dormir amb el cap col·locat en direcció oest ja que això pot debilitar el nostre estat de salut.
El cicle d’Aules de coneixement i pràctica infermera en teràpies naturals és una iniciativa de la Comissió de Teràpies Naturals del COIB. La seva propera trobada tindrà lloc el 21 de febrer i tractarà sobre l’antropologia del tenir cura. Pots reservar la teva plaça fent clic aquí.