La web de salut 2.0 elogia el nou disseny d’Infermera virtual
18 d’abril de2013
Ja falta molt poc per conèixer la nova cara d’Infermera virtual. El proper dia 1 de maig, l’equip del portal de promoció i educació per la salut del COIB posarà en línia el nou disseny de la plataforma. Un projecte en el que porten treballant els últims mesos. Abans de fer-la pública però, hem volgut saber que en pensen els experts. Hem preguntat a infermeres i altres professionals vinculats amb la salut 2.0. Els seus comentaris son tot un esperó per seguir endavant amb aquest projecte.
El consens sobre el nou disseny és total. Tots els bloggers han coincidit en dir que la nova Infermera virtual és més fàcil d’usar, té un disseny més nítid i més modern. Ignacio Basagoiti, director mèdic a ITACA-TSB, és qui ho ha explicat amb més claredat.
“Resulta de navegació més intuïtiva, amb un disseny més cuidat. És fàcil moure’s en ella i navegar per les diferents seccions”. Fins i tot ens ha reconegut l’esforç: “Sens dubte hi ha moltes hores de feina darrere d’aquesta ‘facilitat’ d’ús.”
Un altre aspecte que ha agradat molt és l’adaptació del disseny i el contingut de la web per a dispositius mòbils. De fet Azucena Santillan, la infermera que està darrere del blog sobre infermeria basada en evidències Ebevidencia.com ha qualificat l’adaptació de simplement “genial.”
I és que la nova Infermera virtual ha entusiasmat els experts. Carme Bultó, infermera referent de Barcelona Serveis Assistencials i part de l’equip del bloc Parlem-ne no ha tingut prou en comentar-nos-la sinó que ha mostrat la seva impaciència per poder tenir-la ja en línia i “anar jugant i viatjant per ella.”
Olga Navarro, autora del blog Las TICs en EpS i creadora de la xarxa Tekuidamos 2.0, hi està totalment d’acord. L’entusiasme l’ha dut a escriure’ns no un sinó dos correus electrònics i anar més enllà suggerint-nos la creació de podcasts, petits arxius sonors que continguin la informació d’Infermera virtual en aquest suport. “Poder escoltar el contingut en àudio ajudaria a la consulta ràpida i facilitaria l’accessibilitat las continguts” ens ha dit.
I és que els compliments per la feina assolida s’han unit a l’aportació d’idees per a nous projectes de futur.
Marc de San Pedro, de TIC Salut, que ens ha animat a “donar noves passes en el multimèdia com per exemple dissenyar un app del portal per a telèfons mòbils.” Per la seva banda Isabel Pérez, directora de l’Escola d’Infermeria Blanquerna, ens ha suggerit que incorporem continguts específics sobre la jubilació, com una etapa més de la vida. “Crec que avui ja té entitat pròpia, un període de transició que requereix temps i eines per viure’l amb salut”.
A la Isabel Pérez també li ha agradat molt l’esforç per convertir els continguts de la Infermera virtual en formats multimèdia com els audiovisuals “És molt interessant la incorporació de vídeos sobre tot com element de suport de les explicacions i consells que s’ofereixen a l’usuari.
A tots els hem de donar les gràcies precisament per veure la nova Infermera virtual, però especialment per estimar-la tant com per marcar-li també el camí per a seguir creixent en el futur.
Un futur en el que esperem que es compleixi el pronòstic de Trinidad Carrión, responsable TIC de l’Associació d’Infermeria Comunitària (AEC) per a qui l’ús que la Infermera virtual fa de les xarxes socials sumada a les novetats que ens esperen a partir del mes de juny pot convertir el portal en “una gran comunitat virtual de professionals i ciutadans prosumidors de salut i contribuents en innovació a l’atenció a les cures.”