FacebookTwitterLinkedInGoogleEnviar...PinterestWhatsapp
3 d’abril de 2013
    La lepra és una de les malalties de les quals es té una constància escrita més antiga. Potser per això sembla un mal més del passat que del present. Malgrat això, és una situació de salut molt i molt actual a diverses zones del món com l’Índia, el Brasil o l’Àfrica Central. La propera Xerrada Solidària parlarà precisament d’aquest problema, però abans et convidem a omplir un breu qüestionari anònim per a que esbrinis què saps realment de la lepra.
     
    Pots respondre el qüestionari fent clic aquí.
     
    Es calcula que en el món avui pateixen la lepra prop de mig milió de persones. Sabies però que en els darrers 20 anys més de 12 milions de persones s'han curat i la seva prevalença ha disminuït en un 90%? Si això t’agafa per sorpresa omple aquest qüestionari i esbrina si realment coneixes la lepra.
     
    Si pel que sigui resulta que la lepra és una gran desconeguda per a tu, no et preocupis, el proper dia 29 d'abril la Xerrada Solidària del COIB parlarà sobre el tractament i la història d’aquesta malaltia que ha acompanyat els homes i les dones durant milers d’anys.
     
    La xerrada anirà a càrrec de diverses infermeres expertes en lepra i cooperació. Entre elles Carmen Esteras, que parlarà del tractament de la lepra i les seves experiències personals, Diego Gayà, que parlarà de les rutes d’introducció de la lepra a Espanya i farà un repàs general del seu diagnòstic i tractament des de l'antiguitat fins a l'actualitat, i Elena López Serrano, que presentarà el treball elaborat per un grup d'inefremeres sobre la història de les cures d’infermeria a persones amb lepra, i també hi participarà José Mansilla de Sonrisas de Bombay.
     
    Clourà l'acte la intervenció de la infermera Núria Lozano, que parlarà de la representació i l'estigmatització de la lepra en el món de la religió, l'art i els mitjans de comunicació.
     
    Inscriu-te en aquesta activitat omplint aquest formulari.